Su lašinukais keptos bulvės ant iešmo

Ingredientai: Bulvės - 10 vienetai, Lašinukai - 700 gramai, Druskos, pipirų - 1 žiupsnelis, Žalumynų - 1 pundelis.

Bulves nuplaukite, neskuskite. Supjaustykite 0,5 cm rieklėmis. Lašinukus taip pat plonai supjaustykite. Ant iešmo verkite bulvės girežinėlį, lašinuko gabaliuką, vėl bulvę, vėl lašinuką ir t.t. kol suversite visą iešmą. Šitaip pasiruoškite ir kitus iešmus. Vėrinuko viršų pabarstykite pipirais ir druska (jeigu lašiniai labai sūrūs, tai druskos nereikia), smulkintais žalėsiais. Vėrinuką įsukite į folijos lakštą ir dėkite virš žarijų. Kepkite 20-30 min. Tuomet foliją nuimkite ir toliau kepkite virš žarijų iki kol iškeps ir apskrus. Galima išsikepti ir orkaitėje, tik tuomet dėkite ant grotelių, o apačioje palikite skardą, nes lašinukais tirps ir lašės, gali dūminti, tad turėkite tai galvoje.

Susiję straipsniai

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“ idealiai tiks Helovynui ar teminiam vakarėliui.