Šventinis obuolių pyragas

Ingredientai: Miltai - 125 gramai, Cukrus - 1 valgomasis šaukštas, Vanilinis cukrus - 1 arbatinis šaukštelis, Sviestas - 75 gramai, Sviestas - 50 gramai, Cukrus - 60 gramai, Razinos - 40 gramai, Citrina - 0.5 vieneto, Kiaušiniai - 2 vienetai, Druska - 1 ži.

Iš tešlai skirtų produktų suminkykite tešlą, išklokite ja maždaug 26 cm skersmens kepimo formą išimamu dugnu ir 30 min. palaikykite šaltai. Dugną subadykite šakute, tešlos kraštą prie formos pritvirtinkite aliuminio folija ir kepkite 10 - 12 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Ištraukę iš orkaitės nuimkite foliją. Įdarui sviestą išsukite su cukrumi. Toliau sukdami vieną po kito sudėkite kiaušinių trynius. Įmaišykite pusės citrinos žievelę, sultis ir razinas. Baltymus su žiupsneliu druskos išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į kremą. Nuluptus obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis, išdėliokite jas ant apkeptos tešlos, viršuje tolygiai paskirstykite kremą. Pyragą kepkite dar 15 - 20 min. Atvėsinkite neišimdami iš formos. Prieš gardžiuojantis apibarstykite cukraus pudra.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.