Trupininis pyragas su varške ir obuoliais
MShev | Shutterstock.com
Traškus trupinių sluoksnis, burnoje tirpstanti varškė ir gaivumo suteikiantys obuoliai - puikus skonių derinys!
Trupininiams varškės ir obuolių pyragui Jums reikės:
Tešlai:
- 350 g miltų;
- 150 g cukraus;
- 100 g sviesto;
- 1 kiaušinio;
- 1 šaukšto grietinės;
- 1 šaukštelio kepimo miltelių;
- žiupsnelio druskos.
Įdarui:
- 4-5 obuolių;
- 400 g birios, sausesnės varškės;
- 3 kiaušinių;
- 150 g cukraus;
- 100 g grietinės;
- 2 šaukštų manų kruopų;
- 2 šaukštelių nutarkuotos citrinos žievelės.
Patarimas: jeigu varškė labai drėgna, sumažinkite grietinės kiekį.
Patarimas: obuolius galima keisti slyvomis, rabarbarais, trintomis uogomis.
Gaminimas:
- Kambario temperatūros sviestą (truputį sviesto pasilikite formai patepti) išplakite su cukrumi iki purios, vienalytės masės. Pridėkite grietinės, kiaušinį ir gerai permaišykite.
- Berkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska, suminkykite tešlą, ji gaunasi minkšta.
- Tešlą įsukite į maišelį ar maistinę plėvelę ir dėkite į šaldymo kamerą tam laikui, kol ruošite įdarą.
- Varškę pertrinkite per sietelį, berkite cukrų, įmuškite kiaušinius, berkite manų kruopas, nutarkuotą citrinos žievelę, grietinę ir gerai išmaišykite iki vienalytės masės.
- Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, ištepkite trupučiu sviesto, įtarkuokite 2/3 tešlos, gražiai paskirstykite į vieną sluoksnį. Ant tešlos sluoksnio sudėliokite nuluptus ir plonomis riekelėmis supjaustytus obuolius (obuolius papildomai galite apiberti cukrumi, cinamonu), ant jų paskirstykite varškės įdarą, galiausiai užtarkuokite likusią tešlą.
- Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie valandą.