Trupininis pyragas su varške ir obuoliais

Trupininis pyragas su varške ir obuoliais MShev | Shutterstock.com

Traškus trupinių sluoksnis, burnoje tirpstanti varškė ir gaivumo suteikiantys obuoliai - puikus skonių derinys!

Trupininiams varškės ir obuolių pyragui Jums reikės:
Tešlai:

  • 350 g miltų;
  • 150 g cukraus;
  • 100 g sviesto;
  • 1 kiaušinio;
  • 1 šaukšto grietinės;
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių;
  • žiupsnelio druskos.

Įdarui:

  • 4-5 obuolių;
  • 400 g birios, sausesnės varškės;
  • 3 kiaušinių;
  • 150 g cukraus;
  • 100 g grietinės;
  • 2 šaukštų manų kruopų;
  • 2 šaukštelių nutarkuotos citrinos žievelės.

Patarimas: jeigu varškė labai drėgna, sumažinkite grietinės kiekį.

Patarimas: obuolius galima keisti slyvomis, rabarbarais, trintomis uogomis.

Gaminimas:

  1. Kambario temperatūros sviestą (truputį sviesto pasilikite formai patepti) išplakite su cukrumi iki purios, vienalytės masės. Pridėkite grietinės, kiaušinį ir gerai permaišykite.
  2. Berkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska, suminkykite tešlą, ji gaunasi minkšta.
  3. Tešlą įsukite į maišelį ar maistinę plėvelę ir dėkite į šaldymo kamerą tam laikui, kol ruošite įdarą.
  4. Varškę pertrinkite per sietelį, berkite cukrų, įmuškite kiaušinius, berkite manų kruopas, nutarkuotą citrinos žievelę, grietinę ir gerai išmaišykite iki vienalytės masės.
  5. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, ištepkite trupučiu sviesto, įtarkuokite 2/3 tešlos, gražiai paskirstykite į vieną sluoksnį. Ant tešlos sluoksnio sudėliokite nuluptus ir plonomis riekelėmis supjaustytus obuolius (obuolius papildomai galite apiberti cukrumi, cinamonu), ant jų paskirstykite varškės įdarą, galiausiai užtarkuokite likusią tešlą.
  6. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie valandą.

Susiję straipsniai

Trupininis rabarbarų pyragas

Skanutėlis pyragas, kuriame puikiai sudera rabarbarų rūgštelė ir saldūs, traškūs trupiniai. Ypač gardus su ledais.

Skaniausias trupininis obuolių pyragas

Trapios tešlos pagrindas, sultingas obuolių įdaras ir traškūs trupiniai ant viršaus... O jei į kompaniją pakviesite kauburėlį vanilinių ledų...

Šokoladinis trupininis varškės pyragas

Šis varškės pyragas kartais tikrai pelnytai vadinamas karališku. Jame puikiai dera sodrus šokoladinis skonis ir varškės švelnumas.