Varškės ir burokėlių salotos
Ingredientai: Varškė - 150 gramai, Burokėliai - 300 gramai, Krapai - 50 gramai, Petražolės - 50 gramai, Smulkinti graikiniai riešutai - 50 gramai, Majonezas - 4 valgomieji šaukštai, Svogūnas - 1 vienetas, Virti kiaušiniai - 2 vienetai.
Burokėlius išvirkite, nulupkite ir sutarkuokite. Susmulkinkite nuluptą svogūną ir žalumynus. Supjaustykite mažais gabaliukais kiaušinius. Sumaišykite varškę, kiaušinius, svogūną, riešutus ir dalį žalumynų, pagal skonį pabarstykite druska ir kmynais, išmaišykite. Burokėlius sudėkite į salotinę, užpilkite puse majonezo, padenkite varškės mase, aptepkite likusiu majonezu ir pabarstykite likusiais žalumynais. Salotos atrodys dar gražiau, jeigu darysite jas trijų sluoksnių (burokėliai - varškė - burokėliai).