Varškės sausainiai, kurie niekada neatsibosta
TYNZA | Shutterstock.com
Labai greitai ir tikrai paprastai paruošiami varškės sausainiukai, kurių tiesiog niekada nebūna gana! Purūs, minkštučiai ir saikingai saldūs sausainiai kartais taikliai vadinami „Varškės bučinukais“!
Gaminimo procese tikrai mielai dalyvaus vaikai - sausainių tešlos išspaudimas stikline, mirkymas į cukrų ir lankstymas bus puiki smulkiosios motorikos mankšta.
30-40 sausainių Jums reikės:
- 250 g varškės;
- 200 g sviesto;
- 200 - 250 g miltų;
- 1 šaukštelio kepimo miltelių;
- ~ 100 g cukraus (sausainiams pamirkyti).
Patarimas: Ant apskritimo, prieš sulenkiant sausainį galima užtepti uogienės, uždėti obuolio gabaliuką. Galima mirkyti į cukrų ar cukraus ir cinamono mišinį.
Gaminimas:
- Minkštą sviestą ištrinkite su varške.
- Įsijokite miltus ir kepimo miltelius.
- Miltų gali reikėti daugiau ar mažiau, svarbu, kad tešla neliptų prie rankų. Tikslus miltų kiekis priklauso nuo varškės drėgnumo, pačių miltų kokybės.
- Suminkykite tešlą. Paruoštą tešlą valandai padėkite į šaldytuvą.
- Po valandos tešlą ant miltuoto stalo iškočiokite į ploną lakštą (kepdami sausainiai gerokai pasipūs).
- Stikline išspauskite apskritimus.
- Abi ar vieną apskritimo puselę įspauskite į cukrų ir du kartus sulenkite per pusę.
- Gerai suspauskite, galite įspausti šakute, nes kepdami sausainiai kils ir gali išsikraipyti.
- Sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min. iki kol gražiai apskrus.