Varškės sklindžiai su grietine

Sklindžiai su varške ir grietine Sea Wave | Shutterstock.com

Grietinė sklindžiams suteikia drėgnumo, tad jie pavyksta itin minkštučiai ir tiesiog tirpstantys burnoje! Skaniausi dar karšti, patiekti su uogiene ar medumi, tačiau puikūs ir šalti - tikrai neprašausite likučius susidėję į dėžutę ir pasiėmę kaip užkandį netikėčiausiu metu išalkstantiems vaikams.

Varškės sklindžiams Jums reikės:

  • 500 g varškės;
  • 0,5 stiklinės grietinės;
  • 0,5 stiklinės pieno;
  • 3 kiaušinių;
  • 0,5-1 stiklinės miltų (tikslus kiekis priklauso nuo varškės drėgnumo);
  • 2 šaukštų cukraus;
  • žiupsnelio druskos;
  • šlakelio aliejaus keptuvei patepti;
  • cukraus pudros patiekimui (nebūtina).

Patarimas: sklindžių tešlą, jeigu mėgstate, tinka pagardinti razinomis.

Gaminimas:

  1. Varškę ištrinkite su grietine, cukrumi ir druska.
  2. Supilkite pieną, įmuškite kiaušinius ir viską vėl gerai permaišykite.
  3. Berkite 0,5 stiklinės miltų, išmaišykite ir palikite bent pusvalandį pabrinkti. Paruošta tešla turėtų priminti labai tirštą, kaimišką grietinę. Jeigu tešla skystoka, įberkite daugiau miltų.
  4. Šaukštu kabinkite varškės masę, kepkite aliejumi pateptoje įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių.
  5. Tiekiant galima apibarstyti cukraus pudra.

Susiję straipsniai

Varškėtukai su cukinija

Įprasti cukinijų blyneliai nusibodo, o reikia sunaudoti užsilikusią cukiniją? Siūlome išsikepti varškėtukų su cukinija!

Skaniausi mieliniai blyneliai su obuoliais

Paprasti, jaukūs, purūs lyg debesėliai ir tikrai patys skaniausi mieliniai blynai - sklindžiai su obuoliais!

Avižiniai blyneliai su obuoliais

Pakeitus kvietinius miltus avižiniais dribsniais, blynai bus ne tik įdomesni, bet ir sveikesni!