Varškės sklindžiai su grietine

Grietinė sklindžiams suteikia drėgnumo, tad jie pavyksta itin minkštučiai ir tiesiog tirpstantys burnoje! Skaniausi dar karšti, patiekti su uogiene ar medumi, tačiau puikūs ir šalti - tikrai neprašausite likučius susidėję į dėžutę ir pasiėmę kaip užkandį netikėčiausiu metu išalkstantiems vaikams.
Varškės sklindžiams Jums reikės:
- 500 g varškės;
- 0,5 stiklinės grietinės;
- 0,5 stiklinės pieno;
- 3 kiaušinių;
- 0,5-1 stiklinės miltų (tikslus kiekis priklauso nuo varškės drėgnumo);
- 2 šaukštų cukraus;
- žiupsnelio druskos;
- šlakelio aliejaus keptuvei patepti;
- cukraus pudros patiekimui (nebūtina).
Patarimas: sklindžių tešlą, jeigu mėgstate, tinka pagardinti razinomis.
Gaminimas:
- Varškę ištrinkite su grietine, cukrumi ir druska.
- Supilkite pieną, įmuškite kiaušinius ir viską vėl gerai permaišykite.
- Berkite 0,5 stiklinės miltų, išmaišykite ir palikite bent pusvalandį pabrinkti. Paruošta tešla turėtų priminti labai tirštą, kaimišką grietinę. Jeigu tešla skystoka, įberkite daugiau miltų.
- Šaukštu kabinkite varškės masę, kepkite aliejumi pateptoje įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių.
- Tiekiant galima apibarstyti cukraus pudra.