Virtinukai su varške

Ingredientai: Vanduo - 0.5 stiklinės, Kiaušiniai - 3 vienetai, Miltai - 2 stiklinės, Druska - 2 žiupsneliai, Riebi varškė - 400 gramai, Cukrus - 2 valgomieji šaukštai.

Persijokite miltus, suberkite druską, įmuškite 2 kiaušinius. Maišydami šaukštu po truputį supilkite vandenį. Užminkykite tešlą. Iškočiokite 2 mm storio lakštą (kad būtų patogiau, tešlą galima prieš kočiojant padalinti į dvi dalis). Puodeliu išspauskite maždaug 6-7 cm skersmens skrituliukus. Varškės įdaras: labai gerai išsukite varškę, kiaušinį ir cukrų. Į kiekvieno iš skrituliukų vidurį įdėkite įdaro, užlenkite ir užspauskite kraštelius. Sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį, kai iškils - virkite dar 1-2 minutes. Išgriebkite ir patiekite su sviestu arba grietine. Pastaba: virtinukai su varške arba vyšniomis idealiai tinka pusryčiams, o su daržovėmis (kopūstais, bulvėmis, bulvių ir svogūnų įdaru ir pan.) - vakarienei.

Susiję straipsniai

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!