Virtinukai su varške
Ingredientai: Vanduo - 0.5 stiklinės, Kiaušiniai - 3 vienetai, Miltai - 2 stiklinės, Druska - 2 žiupsneliai, Riebi varškė - 400 gramai, Cukrus - 2 valgomieji šaukštai.
Persijokite miltus, suberkite druską, įmuškite 2 kiaušinius. Maišydami šaukštu po truputį supilkite vandenį. Užminkykite tešlą. Iškočiokite 2 mm storio lakštą (kad būtų patogiau, tešlą galima prieš kočiojant padalinti į dvi dalis). Puodeliu išspauskite maždaug 6-7 cm skersmens skrituliukus. Varškės įdaras: labai gerai išsukite varškę, kiaušinį ir cukrų. Į kiekvieno iš skrituliukų vidurį įdėkite įdaro, užlenkite ir užspauskite kraštelius. Sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį, kai iškils - virkite dar 1-2 minutes. Išgriebkite ir patiekite su sviestu arba grietine. Pastaba: virtinukai su varške arba vyšniomis idealiai tinka pusryčiams, o su daržovėmis (kopūstais, bulvėmis, bulvių ir svogūnų įdaru ir pan.) - vakarienei.