Vištienos, morkų, agurkų ir kopūstų salotos
Ingredientai: Vištos filė - 2 vienetai, Kopūstas - 300 gramų, Morkos (gali būti marinuotos) - 200 gramų, Agurkai - 2 vienetai, Petražolės - 0.5 pundelio, Krapai - 0.5 pundelio, Majonezas - 3 valgomieji šaukštai, Druska, Pipirai - 1 žiupsnelis.
Vištienos filė išvirkite pasūdytame vandenyje, atvėsinkite ir suplėšykite šalute arba supjaustykite pailgomis juostelėmis. Žinoma, galite naudoti rūkytą ar keptą vištieną, kitas vištos dalis, tiks bet kokie likučiai. Visas kitas daržoves taip pat supjaustykite juostelėmis, žalumynus smulkiai sukapokite. Viską sumaišykite, pagal skonį pagardinkite druska, pipirais, salotas užtaisykite majonezu (galima ir graikišku jogurtu ar grietine). Labai gaivios ir lengvai paruošiamos salotos.