Vištų blauzdelės sluoksniuotos tešlos maišelyje
Ingredientai: Sluoksniuota tešla - 500 gramų, Vištų blauzdelės - 2 kilogramai, Bulvės - 2 kilogramai, Sviestas - 100 gramų, Kasele supintas rūkytas sūris - 1 vienetas, Pienas - 100 mililitrų, Druska, pipirai, kiti mėgiami prieskoniai - 1 žiupsnelis, Krapa.
Blauzdeles nuplaukite, ištrinkite druska, pipirais, kitais prieskoniais. Palaikykite 15-20 min., kad šiek tiek įsigertų prieskoniai. Blauzdeles apkepinkite aliejuje, kad susidarytų traški plutelė. Atidėkite. Bulves išvirkite. Jas sugrūskite su sviestu, pienu, pagardinkite smulkintais krapais. Tešlą atitirpinkite. Lapelius pakočiokite, perpjaukite pusiau, kad būtų kvadratėliai. Į kiekvieno kvadratėlio centrą dėkite truputį bulvių košės, įstatykite blauzdelę, tešlos kraštelius pakelkite, kad susidarytų maišelis. Maišelį sutvirtinkite, suriškite iš sūrio ištraukta gija. Paruoštus maišelius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min. Įprasti ingredientai - originalus patiekalas!