Linksmieji ryžių kukulaičiai
Ingredientai: Svogūnai - 100 gramai, Bulvės - 500 gramai, Miltai - 100 gramai, Špinatai - 100 gramai.
Kad pagamintum kotetukus, pakepink ant augalinio aliejaus 100 g supjaustytų svogūnų. Išvirk 500 g bulvių, dar karštas pertrink per sietelį, sugrūsk grūstuve arba sumalk mėsmale. Supjaustyk keletą krapų šakelių ar truputį kitų žalumynų. Į trintas bulves įdėk 100 g špinatų, žalumynų, kepintus svogūnus, 100 g miltų ir druskos. Suformuok kotletukus, pavoliok džiūvėsėliuose ir apkepk aliejuje. Jei nori suformuoti dailius ryžių kukulaičius, parduotuvėje rinkis kuo mažiau birius ryžius. Geriausiai tiks specialūs, itin kibūs, suši gamybai skirti ryžiai. Juos gerai išvirk, nukošk ir kurį laiką palaikyk puode, kad jie geriau suliptų. Tuomet suformuok apvalų rutuliuką, papuošk jį iš morkos griežinėlio pagaminta "nosyte" ir iš salotų ar kitų daržovių pagamintomis "ausytėmis".





