Pati skaniausia tradicinė lazanija su mėsa
Autorius: tevu-darzelis.lt,
Publikuota: 2025-11-07
Esin Deniz | Shutterstock.com
Lazanija yra vienas iš tų patiekalų, kuris tikrai niekada nenuvilia - sotus, skanus, jaukus ir galintis pamaitinti visą būrį! Ši tradicinė lazanija sluoksniuojama su mėsa ir švelniu bešamelio padažu.
Lazinijai Jums reikės:
- 500 g lakštinių lazanijos makaronų;
- 200 g sūrio (galima naudoti kietajį, mocarelą, fermentinį ar jų mišinius).
Mėsos padažo sluoksniui:
- 500 g maltos mėsos (jautienos arba jautienos ir kiaulienos mišinio);
- 1 skardinės (400 g) konservuotų pomidorų;
- 2 šaukštų pomidorų pastos;
- 1 svogūno;
- 1 morkos;
- 1 saliero lapkočio;
- 2 skiltelių česnako;
- pagal skonį druskos, pipirų, džiovintų žolelių (bazilikų, raudonėlių);
- šlakelio aliejaus kepimui.
Patarimas: galite į padažą įdėti ir daugiau patinkančių daržovių, pavyzdžiui, paprikų, moliūgų, cukinijų arba pievagrybių.
Bešamelio padažo sluoksniui:
- 500 ml pieno;
- 50 g sviesto;
- 2 šaukštų miltų;
- žiupsnelio muskato riešuto (nebūtina);
- pagal skonį druskos, pipirų.

Esin Deniz | Shutterstock
Lazanijos gaminimas:
- Mėsos padažo paruošimas. Svogūną smulkiai supjaustykite ir apkepkite aliejuje iki kol suminkštės. Pridėkite smulkiai pjaustytą ar tarkuotą morką, smulkiai pjaustytą saliero lapkotį ir viską dar kelias min. patroškinkite iki kol daržovės suminkštės.
- Įdėkite smulkiai pjaustyto česnako ir trumpai pakepkite.
- Pridėkite maltą mėsą ir viską apkepkite.
- Užpilkite konservuotais pomidorais, dėkite pomidorų pastos, pagardinkite druska, pipirais, žolelėmis.
- Jei pomidorai rūgštoki, įberkite šaukštą cukraus.
- Padažą ant mažos ugnies troškinkite apie 30 min. iki kol susijungs skoniai ir sutirštės.
- Bešamelio padažo paruošimas. Nesvylančiame puode ištirpinkite sviestą ir suberkite miltus, maišydami pakepkite iki kol masė taps vietisa, primins košelę. Reikėtų pakaitinti 1-2 min.
- Pieną atskirame puode pašildykite ir po truputį, nuolat maišydami pilkite pieną ant sviesto ir miltų košelės.
- Maišydami virkite ant nedidelės ugnies iki kol padažas sutirštės, 5-7 min.
- Pagardinkite druska, pipirais ir muskatu.
- Lazanijos sluoksniavimas ir kepimas. Ant indo patepkite ploną sluoksnį bešamelio padažo. Vienu sluoksniu išdėliokite lazanijos lakštus (jų apvirti nereikia), tuomet ant jų dėkite mėsos padažo sluoksnį, viršų plonai patepkite bešameliu, pabarstykite sūriu ir dėkite makaronų lakštus. Taip susluoksniuokite visą lazaniją.
- Viršutinį sluoksnį gausiau aptepkite bešamelio padažu ir apibarstykite sūriu.
- Jeigu norite, tokį nekeptą lazanijos paruoštuką galite pasidaryti iš vakaro, uždengti folija ir laikyti šaldytuve, o kepti kitą dieną. Tai padės sutaupyti laiko.
- Uždenkite folija ir kepkite 180 °C temperatūroje apie 40 minučių, kol paviršius taps auksinis.
- Foliją nuimkite, orkaitės temperatūrą padidinkite (galite įjungti grilio funkciją) ir dar 10 min. paskrudinkite.
- Ištraukite iš orkaitės, palaukite 10 min., kad šiek tiek „susistovėtų“, pjaustykite ir tiekite.





