Pats skaniausias ir paprasčiausias tinginys

Pats skaniausias ir paprasčiausias tinginys vaivirga | Shutterstock.com

Tinginys - labai paprastai paruošiamas ir daugelio mėgstamas skanėstas! Tikriausiai tai vienas iš „patogiausių“ desertų gaminimui su vaikais - net ir patiems mažiesiems pavyks ir patiks trupinti sausainius ar iš skardinės kabinti kondensuotą pieną.

Jums reikės:

  • 400 g paprastų sausainių (pavyzdžiui, „Gaidelis“ arba kitų panašių);
  • 200 g sviesto;
  • 1 skardinės (apie 400 g) saldinto kondensuoto pieno;
  • 4-5 šaukštų karčios, „tikros“ kakavos.

Gaminimas:

  1. Sausainius sulaužykite, sutrupinkite pirštais.
  2. Sviestą išlydykite puode, sudėkite kondensuotą pieną, išmaišykite.
  3. Įsijokite kakavą ir viską labai gerai išmaišykite.
  4. Masę maišydami porą minučių pakaitinkite, kad būtų vienalytės konsistencijos.
  5. Puodą nukelkite nuo ugnies, kelias minutes pavėsinkite ir supilkite šokoladinę masę ant sausainių,
  6. Gerai išmaišykite.
  7. Masę sudėkite ant dvigubos maistinės plėvelės ir labai gerai suspausdami suformuokite volelio formos tinginį.
  8. Tinginį dar paprasčiau formuoti nedidelėje skardelėje (pavyzdžiui, pailgo kekso formoje). Ją išklokite kepimo popieriumi ar maisto plėvele, sudėkite sausainių masę ir gerai suspauskite.
  9. Suformuotą tinginį būtinai bent kelias valandas (o geriausia per naktį) palaikykite šaldytuve, kad sustingtų.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.