Pats skaniausias ir paprasčiausias tinginys
vaivirga | Shutterstock.com
Tinginys - labai paprastai paruošiamas ir daugelio mėgstamas skanėstas! Tikriausiai tai vienas iš „patogiausių“ desertų gaminimui su vaikais - net ir patiems mažiesiems pavyks ir patiks trupinti sausainius ar iš skardinės kabinti kondensuotą pieną.
Jums reikės:
- 400 g paprastų sausainių (pavyzdžiui, „Gaidelis“ arba kitų panašių);
- 200 g sviesto;
- 1 skardinės (apie 400 g) saldinto kondensuoto pieno;
- 4-5 šaukštų karčios, „tikros“ kakavos.
Gaminimas:
- Sausainius sulaužykite, sutrupinkite pirštais.
- Sviestą išlydykite puode, sudėkite kondensuotą pieną, išmaišykite.
- Įsijokite kakavą ir viską labai gerai išmaišykite.
- Masę maišydami porą minučių pakaitinkite, kad būtų vienalytės konsistencijos.
- Puodą nukelkite nuo ugnies, kelias minutes pavėsinkite ir supilkite šokoladinę masę ant sausainių,
- Gerai išmaišykite.
- Masę sudėkite ant dvigubos maistinės plėvelės ir labai gerai suspausdami suformuokite volelio formos tinginį.
- Tinginį dar paprasčiau formuoti nedidelėje skardelėje (pavyzdžiui, pailgo kekso formoje). Ją išklokite kepimo popieriumi ar maisto plėvele, sudėkite sausainių masę ir gerai suspauskite.
- Suformuotą tinginį būtinai bent kelias valandas (o geriausia per naktį) palaikykite šaldytuve, kad sustingtų.