Ryžių, vištienos ir žaliųjų žirnelių troškinys (risotto)
Ingredientai: Ryžių (nevirtų) - 2 stiklinės, Vištienos krūtinėlės - 500 gramai, Žaliųjų žirnelių (gali būti šaldyti) - 2 stiklinės, Svogūnas - 1 vienetas, Česnakas - 1 skiltelė, Sultinys, vištienos (galima keisti vandeniu) - 4 stiklinės, Tarkuotas kietasis.
Svogūną smulkiai supjaustykite, apkepinkite aliejuje. Suverskite keptuvėn ryžius ir juos apkepinkite iki kol gražiai pagels. Dėkite kąsnio dydžio gabaliukais supjaustytą vištieną. Įspauskite česnako. Pagal skonį dėkite druskos, pipirų, kario. Užpilkite sultiniu. Palikite troškintis ir vis pamaišykite, pripilkite daugiau sultinio, jeigu viskas nugaravo. Ryžiams jau paminkštėjus įmaišykite žirnelius. Šitaip troškinkite iki kol ryžiai bus visai minkšti. Tuomet padidinkite ugnį ir intensyviai maišant kaitinkite iki kol nugaruos visas likęs sultinio perteklius. Tuomet į ryžius įmaišykite dosnią saują tarkuoto kietojo sūrio. Tai tradicinio itališko daugiaryžio (risotto) variacija. Tiekiama su plonai pjaustytu arba tarkuotu kietuoju sūriu.