Su apelsinais ir pankoliais kepta vištiena
Autorius: tevu-darzelis.lt,
Publikuota: 2025-12-03
Lyudmila Mikhailovskaya | Shutterstock.com
Ši su apelsinais ir pankoliais kepta vištiena išsiskiria gaiviu citrusų aromatu ir švelniu, karamelizuotu pankolio skoniu. Patiekalas atrodo šventiškai, tačiau paruošiamas itin paprastai - tereikia viską sudėti į skardą ir iškepti.
Su apelsinais ir pankoliais kepta vištiena: ko reikės?
- 1 kg vištienos (pvz. šlaunelių, ketvirčių arba visos, supjaustytos vištos);
- 2 pankolio gumbų;
- 2 apelsinų;
- 4-5 česnako skiltelių;
- 2-3 šaukštų aliejaus;
- 1 šaukšto medaus;
- 1 šaukštelio druskos;
- 0,5 šaukštelio juodųjų pipirų;
- 1 šaukštelio džiovinto raudonėlio arba čiobrelių.

Lyudmila Mikhailovskaya | Shutterstock.com
Su apelsinais ir pankoliais kepta vištiena: receptas
- Paruoškite marinatą iš vieno apelsino sulčių, smulkinto česnako, medaus, aliejaus, druskos, pipirų, žolelių. Juos ištrinkite vištieną ir atidėkite pasimarinuoti. Marinuokite bent 30-40 min., tačiau būtų puiku šaldytuve palaikyti kelias valandas ar pernakt.
- Į skardą sudėkite marinuotą vištieną, į 6-8 dalis perpjautus pankolio gumbus, griežinėliais pjaustytą likusį apelsiną.
- Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 50–60 min., kol vištiena gražiai apskrus, o pankolis suminkštės ir karamelizuosis.
- Jei pradeda per greitai skrusti, uždenkite folija.
- Patiekite su ryžiais, kuskusu ar kitu garnyru.





