Bulvių ir brokolių apkepas
Ingredientai: Bulvės - 6 vienetai, brokolis - 1 vienetas, Mėlynasis svogūnas - 1 vienetas, Miltai - 2 valgomieji šaukštai, Sviestas - 3 valgomieji šaukštai, Vištienos sultinys - 500 mililitrų, Grietinė - 300 gramų, Mocarelos sūris - 100 gramų, Fermentinis.
Bulves apvirkite, kad suminkštėtų, bet visiškai išvirti nereikia. Supjaustykite kubeliais ar riekelėmis. Brokolį išskirstykite nedideliais žiedynais. Svogūną supjaustykite kubeliais arba plonais pusžiedžiais. Bulves, brokolį, svogūną, po pusę abiejų rūšių tarkuotų sūrių sumaišykite, pagardinkite druska, pipirais. Sudėkite į sviestu pateptą formą. Paruoškite padažą. Keptuvėje išlydykite sviestą ir jame apkepinkite miltus, nuolat maišant supilkite sultinį, gerai išplakite, kad neliktų miltų gumuliukų. Pakaitinkite iki kol sutirštės. Nukelkite nuo ugnies, sumaišykite su grietine. Pagal skonį pagardinkite druska, pipirais. Gautą padažą supilkite ant bulvių ir brokolių. Užbarstykite likusiu tarkuotu sūriu. Uždekite folija ir kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 20 min. Tuomet foliją nuimkite ir kepkite dar 10 min. iki kol apskrus. Tiekiant pabarstykite žalumynais. Sotus ir skanus apkepas, kurį galima valgyti vieną arba patiekti kaip garnyrą prie liesos paukštienos, žuvies.