Bulvių virtinukai su varške

Labai skanūs ir paprastai paruošiami virtinukai. Juos patiekite su sviestu arba grietine. Tinka su spirgučiais ir smulkintais svogūnų laiškais.
Jums reikės:
- 1,5 kg bulvių;
- 500 g varškės;
- 2 kiaušinių;
- 1,5 stiklinės miltų;
- pagal skonį druskos, pipirų.
Gaminimas:
- Bulves nuplaukite, išvirkite su lupenomis ir nulupkite, smulkiai sutarkuokite.
- Įmuškite kiaušinius, sudėkite varškę, druską ir miltus, gerai išmaišykite.
- Miltus berti reikia po truputį - kol pajusite, kad tešla nebelimpa prie rankų.
- Padarykite iš tešlos volelį, supjaustykite mažomis riekutėmis, šiek tiek paspauskite.
- Sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį, palaukite, kol iškils ir virkite dar minutę ar dvi.
- Išgriebkite ir tiekite.