Citrininis keksas su aguonomis

Ingredientai: Sviestas - 120 gramai, Grietinė - 90 gramai, Cukrus - 100 gramai, Aguonos - 50 gramai, Miltai - 140 gramai, Kiaušiniai - 2 valgomieji šaukštai, Citrinos žievelė - 1 arbatinis šaukštelis, Kepimo milteliai - 1 arbatinis šaukštelis, Citrinos sul.

Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu, palaukite 10 minučių ir nusunkite. Išsukite/išplakite minkštą sviestą iki baltų putų, sudėkite paprastą ir vanilinį cukrų, kiaušinį. Išplakite. Įmuškite antrą kiaušinį. Įberkite druskos, sudėkite citrinos žievelę, įpilkite 25 ml citrinos sulčių, sudėkite aguonas, grietinę ir išmaišykite šaukštu. Sudėkite miltus ir kepimo miltelius, maišykite iki vienalytės masės be gumuliukų. Supilkite tešlą į riebalais pateptą formą, kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 30-40 min. Leiskite šiek tiek atvėsti, aptepkite skiestomis citrinos sultimis (šaukštas sulčių ir 2 - vandens). Kad būtų gražiau, galima apipilti glazūra.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.