Datulių saldainiai: datulės šokolade, įdarytos riešutų sviestu
Autorius: tevu-darzelis.lt,
Publikuota: 2025-11-04
Amallia Eka | Shutterstock.com
Datulių saldainiai, t.y. datulės, įdarytos riešutų sviestu ir pamirkytos šokolade yra ne tik skanus pasisaldinimas prie kavos ar arbatos, bet ir labai maistingas, sveikatai naudingas užkandis.
Datulių saldainiams Jums reikės:
- 10-12 minkštų datulių (be kauliukų)
- 3-4 šaukštų riešutų sviesto (žemės riešutų, migdolų ar anakardžių)
- 150 g juodojo šokolado;
- 1 šaukštelio sviesto;
- saujelės kokosų drožlių (nebūtina);
- žiupsnelio druskos (nebūtina).
Patarimas: jeigu norite dar „šokoladiškesnio“ skonio, riešutų sviestą sumaišykite su pora šaukštelių kakavos.
Datulių saldainių gaminimas:
- Į kiekvieną datulę įdėkite truputį riešutų sviesto. Atidėkite.
- Ant karštų garų arba mikrobanginėje ištirpinkite šokoladą su sviestu. Jame apvoliokite kiekvieną datulę, pabarstykite kokosų drožlėmis ir druska.
- Datulių saldainius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos lėkštės ir bent 10-15 min. palaikykite šaldytuve.
- Šaldytuve galite laikyti apie savaitę, o šaldiklyje - iki mėnesio.








