Įdarytas moliūgas su vištiena ir daržovėmis
Autorius: tevu-darzelis.lt,
Publikuota: 2025-10-20
Elena Hramova | Shutterstock.com
Jeigu namuose turite moliūgą ir norite iš jo pasigaminti ką nors įdomesnio, siūlome jį įdaryti - kvapnus troškinys moliūge atrodo efektingai, yra labai skanus ir kvapnus.
Troškiniui moliūge Jums reikės:
- 1 vidutinio dydžio moliūgo (apie 1,5–2 kg);
- 400-500 g vištienos (galima naudoti ir kitą mėsą, pavyzdžiui, kiaulieną ar iš faršo padaryti kukuliukus ir jais įdaryti moliūgą);
- 3-4 bulvių;
- 2 svogūnų
- 2 pomidorų;
- 1 morkos;
- 2-3 skiltelių česnako;
- pagal skonį druskos, pipirų, prieskoninių žolelių ir kitų mėgstamų prieskonių;
- šlakelio aliejaus.
Patarimas: galite naudoti ir daugiau įvairių daržovių.

Elena Hramova | Shutterstock.com
Įdaryto moliūgo gaminimas:
- Paruoškite moliūgą. Nupjaukite viršų, kad būtų kaip dangtelis. Išskobkite sėklas.
- Vidų patepkite aliejumi ir įtrinkite trupučiu druskos.
- Paruoškite įdarą. Vištieną supjaustykite nedideliais kąsneliais.
- Bulves ir pomidorus supjaustykite kubeliais, morką sutarkuokite, česnaką smulkiai supjaustykite ar perspauskite spaustuku.
- Svogūnus smulkiai supjaustykite, jeigu norite, apkepkite aliejuje.
- Viskas daržoves ir vištieną sumaišykite, įpilkite šlakelį aliejaus, pagardinkite druska, pipirais, kitais prieskoniais, prieskoninėmis žolelėmis.
- Jeigu norite švelnesnio skonio, į įdarą galite įpilti šlakelį grietinėlės ar įmaišyti saują tarkuoto sūrio.
- Įdarykite ir kepkite moliūgą. Paruoštą įdarą sudėkite į moliūgo vidų.
- Uždėkite nupjautą viršų kaip dangtelį.
- Dėkite moliūgą į aliejumi pateptą kepimo indą ar skardą.
- Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 1,5-2 val. (priklauso nuo moliūgo dydžio).
- Jei viršus pradeda per greitai skrusti, uždenkite folija.
- Pabaigoje patikrinkite peiliu ar šakute - moliūgo minkštimas turi būti lengvai perveriamas.
- Patiekdami atpjaukite riekę moliūgo ir įdėkite įdaro. Tinka patiekti su grietine.






