Kiaulienos kepsniai su pomidorais, grybais ir sūriu
from my point of view | Shutterstock.com
Šie kiaulienos kepsniai labai minkšti, sultingi, o taip pat ir tikrai sotūs. Patiekite su mėgiamu garnyru, salotomis.
Jums reikės:
- 500 g kiaulienos nugarinės ar sprandinės;
- 1 nedidelio svogūno;
- 100 g pievagrybių;
- 2 pomidorų;
- 250 g sūrio;
- 2 šaukštų majonezo;
- pagal skonį druskos, pipirų ir kitų mėgstamų prieskonių;
- šlakelio aliejaus kepimui ir skardai patepti.
Gaminimas:
- Svogūną smulkiai supjaustykite ir apkepkite aliejuje iki auksinės spalvos.
- Pridėkite smulkintus grybus ir pakepkite iki kol jie išleis skystį ir tas skystis kiek nugaruos. Pagardinkite druska, pipirais, tinka paskaninti prieskoninėmis žolelėmis.
- Kiaulieną supjaustykite kepsniais ir išmuškite.
- Pamuštus kepsnius sudėkite į aliejumi vos vos pateptą kepimo indą. Pabarstykite druska, pipirais, mėgiamais mėsos prieskoniais.
- Pomidorus supjaustykite riekelėmis.
- Ant mėsos dėkite kepintų svogūnų su pievagrybiais ir po vieną pomidoro riekelę.
- Sūrį sutarkuokite ir sumaišykite su majonezu. Dėkite ant kepsnių.
- Kepsnius kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min.