Kiaulienos kepsniai su pomidorais, grybais ir sūriu

Kiaulienos kepsniai su pomidorais, grybais ir sūriu from my point of view | Shutterstock.com

Šie kiaulienos kepsniai labai minkšti, sultingi, o taip pat ir tikrai sotūs. Patiekite su mėgiamu garnyru, salotomis.

Jums reikės:

  • 500 g kiaulienos nugarinės ar sprandinės;
  • 1 nedidelio svogūno;
  • 100 g pievagrybių;
  • 2 pomidorų;
  • 250 g sūrio;
  • 2 šaukštų majonezo;
  • pagal skonį druskos, pipirų ir kitų mėgstamų prieskonių;
  • šlakelio aliejaus kepimui ir skardai patepti. 

Gaminimas:

  1. Svogūną smulkiai supjaustykite ir apkepkite aliejuje iki auksinės spalvos. 
  2. Pridėkite smulkintus grybus ir pakepkite iki kol jie išleis skystį ir tas skystis kiek nugaruos. Pagardinkite druska, pipirais, tinka paskaninti prieskoninėmis žolelėmis.
  3. Kiaulieną supjaustykite kepsniais ir išmuškite. 
  4. Pamuštus kepsnius sudėkite į aliejumi vos vos pateptą kepimo indą. Pabarstykite druska, pipirais, mėgiamais mėsos prieskoniais. 
  5. Pomidorus supjaustykite riekelėmis.
  6. Ant mėsos dėkite kepintų svogūnų su pievagrybiais ir po vieną pomidoro riekelę.  
  7. Sūrį sutarkuokite ir sumaišykite su majonezu. Dėkite ant kepsnių. 
  8. Kepsnius kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min. 

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.