Marinuotos alyvuogės su česnakais, citrina ir žolelėmis

Marinuotos alyvuogės su česnakais, citrina ir žolelėmis DronG | Shutterstock.com

Greitai paruošiamas marinatas su česnakais, citrina ir prieskoninėmis žolelėmis paprastas alyvuoges pavers išskirtiniu užkandžiu.

Jums reikės:

  • 300 g alyvuogių (tinka įvairios);
  • 100 ml alyvuogių aliejaus;
  • 1 šaukšto medaus;
  • 1 citrinos;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 2 šakelių petražolių ar kitų prieskoninių žolelių pagal skonį;
  • 0,5 šaukštelio aitriosios paprikos dribsnių (galite nenaudoti);
  • pagal skonį druskos, pipirų.

Gaminimas:

  1. Sumaišykite aliejų, medų, citrinos sultis ir nutarkuotą citrinos žievelę, stambiai supjaustą česnaką, smulkiai sukapotas žoleles, čili dribsnius, druską, pipirus.
  2. Alyvuoges sumaišykite su marinatu, sudėkite į sandarų indelį ir bent parą palaikyti šaldytuve. Jeigu alyvuogės stambios ar su kauliukais, tuomet reikėtų pamarinuoti ilgiau - 2-3 dienas.
  3. Prieš patiekiant, leiskite marinuotoms alyvuogėms sušilti iki kambario temperatūros, tuomet jų skonis geriau atsiskleis.

Susiję straipsniai

Tuno užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais

Labai skani ir vos per kelias akimirkas paruošiama užtepėlė, kuri puikiai tiks tiek pusryčiams ar vakarienei, tiek ir šventiniam stalui.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Paprastas picos vyniotinis

Jeigu įprasta pica pabodo, siūlome paragauti šio picos vyniotinio.