Marinuotos alyvuogės su česnakais, citrina ir žolelėmis

Marinuotos alyvuogės su česnakais, citrina ir žolelėmis DronG | Shutterstock.com

Greitai paruošiamas marinatas su česnakais, citrina ir prieskoninėmis žolelėmis paprastas alyvuoges pavers išskirtiniu užkandžiu.

Jums reikės:

  • 300 g alyvuogių (tinka įvairios);
  • 100 ml alyvuogių aliejaus;
  • 1 šaukšto medaus;
  • 1 citrinos;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 2 šakelių petražolių ar kitų prieskoninių žolelių pagal skonį;
  • 0,5 šaukštelio aitriosios paprikos dribsnių (galite nenaudoti);
  • pagal skonį druskos, pipirų.

Gaminimas:

  1. Sumaišykite aliejų, medų, citrinos sultis ir nutarkuotą citrinos žievelę, stambiai supjaustą česnaką, smulkiai sukapotas žoleles, čili dribsnius, druską, pipirus.
  2. Alyvuoges sumaišykite su marinatu, sudėkite į sandarų indelį ir bent parą palaikyti šaldytuve. Jeigu alyvuogės stambios ar su kauliukais, tuomet reikėtų pamarinuoti ilgiau - 2-3 dienas.
  3. Prieš patiekiant, leiskite marinuotoms alyvuogėms sušilti iki kambario temperatūros, tuomet jų skonis geriau atsiskleis.

Susiję straipsniai

Traškios sūrio spurgos

Garantuojame, kad šios iš išorės traškios, o viduję tįstantį sūrį slepiančios spurgytės taps jūsų favoritėmis!

Traškūs žiedinių kopūstų kąsneliai

Labai skanūs, traškūs žiedinio kopūsto kąsneliai su džiūvėsėliais ir kietuoju sūriu.

Vieno kąsnio užkandžiai ant dantų krapštukų

Siūlome išbandyti 11 tikrai paprastų receptų, įtiksiančių įvairiems skoniams.