Marinuotos alyvuogės su česnakais, citrina ir žolelėmis
DronG | Shutterstock.com
Greitai paruošiamas marinatas su česnakais, citrina ir prieskoninėmis žolelėmis paprastas alyvuoges pavers išskirtiniu užkandžiu.
Jums reikės:
- 300 g alyvuogių (tinka įvairios);
- 100 ml alyvuogių aliejaus;
- 1 šaukšto medaus;
- 1 citrinos;
- 3 skiltelių česnako;
- 2 šakelių petražolių ar kitų prieskoninių žolelių pagal skonį;
- 0,5 šaukštelio aitriosios paprikos dribsnių (galite nenaudoti);
- pagal skonį druskos, pipirų.
Gaminimas:
- Sumaišykite aliejų, medų, citrinos sultis ir nutarkuotą citrinos žievelę, stambiai supjaustą česnaką, smulkiai sukapotas žoleles, čili dribsnius, druską, pipirus.
- Alyvuoges sumaišykite su marinatu, sudėkite į sandarų indelį ir bent parą palaikyti šaldytuve. Jeigu alyvuogės stambios ar su kauliukais, tuomet reikėtų pamarinuoti ilgiau - 2-3 dienas.
- Prieš patiekiant, leiskite marinuotoms alyvuogėms sušilti iki kambario temperatūros, tuomet jų skonis geriau atsiskleis.