Salotos „Točiukas“

Ingredientai: Sūrūs sausainiai (apvalūs) - 250 gramai, Žuvies konservai - 1 skardinė, Kiaušiniai - 4 vienetai, Sūris - 150 gramai, Česnakas - 1 skiltelė, Majonezas - 250 gramai, Svogūno laiškai - 1 pundelis, Pomidoras - 1 vienetas, Alyvuogės - 7 vienetai.

Kiaušinius išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir sutarkuokite (2 trynius atidėkite papuošimui), sumaišykite su 2 šaukštais majonezo. Sutrinkite žuvį šakute. Susmulkinkite svogūnų laiškus. Smulkiai sutarkuokite sūrį, sumaišykite su smulkintu česnaku ir majonezu. Didelėje lėkštėje sluoksniuokite salotas: 12 sausainių, kiaušiniai su majonezu, sausainiai, žuvis, svogūnų laiškai, sausainiai, sūris su majonezu ir česnaku, sausainiai, majonezas ir tarkuoti tryniai. Papuoškite pomidoro riekelėmis, alyvuogėmis, žalumynais. Geriausia palaikyti salotas šaldytuve per naktį.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.