Salotos „Točiukas“

Ingredientai: Sūrūs sausainiai (apvalūs) - 250 gramai, Žuvies konservai - 1 skardinė, Kiaušiniai - 4 vienetai, Sūris - 150 gramai, Česnakas - 1 skiltelė, Majonezas - 250 gramai, Svogūno laiškai - 1 pundelis, Pomidoras - 1 vienetas, Alyvuogės - 7 vienetai.

Kiaušinius išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir sutarkuokite (2 trynius atidėkite papuošimui), sumaišykite su 2 šaukštais majonezo. Sutrinkite žuvį šakute. Susmulkinkite svogūnų laiškus. Smulkiai sutarkuokite sūrį, sumaišykite su smulkintu česnaku ir majonezu. Didelėje lėkštėje sluoksniuokite salotas: 12 sausainių, kiaušiniai su majonezu, sausainiai, žuvis, svogūnų laiškai, sausainiai, sūris su majonezu ir česnaku, sausainiai, majonezas ir tarkuoti tryniai. Papuoškite pomidoro riekelėmis, alyvuogėmis, žalumynais. Geriausia palaikyti salotas šaldytuve per naktį.

Susiję straipsniai

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“ idealiai tiks Helovynui ar teminiam vakarėliui.

Sluoksniuotos tešlos bandelės su dešrele „Mumijos“

Helovynui ar teminiam vakarėliui puikiai tiks lengvai paruošiamas užkandis - bandelės su dešrele „Mumijos“.

Trapūs sausainiai „Raganų pirštai“

Šiurpiai atrodantys, tačiau tikrai lengvai pagaminami sausainiai „Raganų pirštai“ tiks Helovynui ar teminiam šiurpiam vakarėliui.