Salotos „Točiukas“
Ingredientai: Sūrūs sausainiai (apvalūs) - 250 gramai, Žuvies konservai - 1 skardinė, Kiaušiniai - 4 vienetai, Sūris - 150 gramai, Česnakas - 1 skiltelė, Majonezas - 250 gramai, Svogūno laiškai - 1 pundelis, Pomidoras - 1 vienetas, Alyvuogės - 7 vienetai.
Kiaušinius išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir sutarkuokite (2 trynius atidėkite papuošimui), sumaišykite su 2 šaukštais majonezo. Sutrinkite žuvį šakute. Susmulkinkite svogūnų laiškus. Smulkiai sutarkuokite sūrį, sumaišykite su smulkintu česnaku ir majonezu. Didelėje lėkštėje sluoksniuokite salotas: 12 sausainių, kiaušiniai su majonezu, sausainiai, žuvis, svogūnų laiškai, sausainiai, sūris su majonezu ir česnaku, sausainiai, majonezas ir tarkuoti tryniai. Papuoškite pomidoro riekelėmis, alyvuogėmis, žalumynais. Geriausia palaikyti salotas šaldytuve per naktį.