Skanūs beliašai su mėsa

Beliašai - kepti mielinės tešlos pyragėliai su mėsa yra nebrangus, sotus ir tikrai labai gardus patiekalas. Juos itin tinka patiekti su sultiniu ar lengva sriuba.
Beliašai yra siejami su totorių tradicine virtuve. Jie kildinami iš totorių nacionalinio patiekalo, vadinamo „peremeč“ - tai mielinės tešlos pyragėliai su mėsa.
Įdomu, kad totoriai turi ir kitą tradicinį pyragą su mėsą, vadinamą „bieleš“, tačiau jis įprastai didesnis ir kepamas orkaitėje.
10 - 12 belaišų Jums reikės:
Tešlai:
- 500 g kvietinių miltų
- 7 g sausų mielių (arba 25 g šviežių);
- 250 ml šilto pieno;
- 1 kiaušinio;
- 1 šaukšto cukraus;
- 1 šaukštelio druskos;
- 3 šaukštų aliejaus.
Įdarui:
- 300 g maltos mėsos (geriau riebesnės, pavyzdžiui, kiaulienos arba kiaulienos ir jautienos mišinio);
- 1 vidutinio svogūno;
- 2 - 3 šaukštų vandens;
- pagal skonį druskos ir pipirų.
Kepimui:
- aliejaus.
Gaminimas:
- Tešlos paruošimas. Pieną truputį pašildykite ir jame ištirpinkite mieles, cukrų ir palaukite 10 - 15 min., kol pradės putoti.
- Į pieno mišinį įmuškite kiaušinį, pilkite aliejaus, įberkite druskos ir po truputį įsijokite miltus kaskart gerai permaišydami.
- Suminkykite elastingą, prie rankų nelimpančią tešlą.
- Uždenkite ir leiskite pakilti šiltoje vietoje 1 - 1,5 val.
- Įdaro paruošimas. Mėsą sumaišykite su labai smulkiai supjaustytu svogūnu, įpilkite vandens, pagal skonį pagardinkite druska, pipirais. Galima pridėti česnako, prieskoninių žolelių ar kitų mėgstamų prieskonių.
- Beliašų formavimas ir kepimas. Pakilusią tešlą padalinkite į 10 - 12 dalių. Iškočiokite kiekvieną į nedidelį apskritimą.
- Į vidurį dėkite šaukštą įdaro, užlenkite kraštus (galima palikti skylutę viršuje arba visiškai užspausti). Lengvai suplokite.
- Įkaitinkite aliejų keptuvėje ar puode (jeigu įdėtas beliašas plaukioja paviršiuje, vadinasi, aliejus įkaitęs tinkamai).
- Kepkite bieliašus iš abiejų pusių, kol taps auksiniai.
- Dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalai.