Sveikuoliškas varškės apkepas

Ingredientai: Varškė - 500 gramai, Kiaušiniai - 4 vienetai, Cukrus - 5 valgomieji šaukštai, Sviestas - 50 gramai, Soda - 1 arbatinis šaukštelis, Įvairių riešutų ir sėklų mišinys - 100 gramai, Kiaušinis - 1 vienetas.

Į 4 kiaušinių ir cukraus plakinį įmaišykite ištirpintą sviestą, sodą, nugesintą citrinos sultimis ir varškę. Supilkite į kepimo formą, viršų apibarstykite riešutų ir sėklų mišiniu ir aptepkite 1 kaušinio plakiniu. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie valandą.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.