Sveikuoliški avižų ir bananų blyneliai (receptas)
Ustynchenko Iryna | Shutterstock.com
Šiems puikiems blyneliams reikės tik bananų, avižinių dribsnių ir kiaušinio. Sveikuoliški blyneliai tikrai skanūs, sotūs ir lengvai salstelėję, tačiau juose nėra nei baltų miltų, nei pridėtinio cukraus. Šie blyneliai yra puikus būdas sunaudoti pernokusius, ruduoti pradėjusius bananus.
2 porcijoms blynelių Jums reikės:
- 2 sunokusių bananų;
- 100 g avižinių dribsnių;
- 1 kiaušinio.
Blynelių tešlą labai tinka pagardinti žiupsneliu cinamono ar šaukštu riešutų kremo.
Gaminimas:
- Į maisto smulkintuvą dėkite avižinius dribsnius, sutrinkite iki miltų konsistencijos.
- Į maisto smulkintuvą su sutrintais avižiniais dribsniais įdėkite sulaužytą bananą, įmuškite kiaušinį ir viską gerai sutrinkite iki vientisos masės.
- Jeigu norite, tešlą galite paskaninti žiupsneliu cinamono ar šaukštu riešutų kremo ir vėl pertrinti iki vientisos masės.
- Jeigu tešla labai tiršta, galite įpilti šlakelį pieno ar vandens. Tešla turi būti grietinės tirštumo.
- Jeigu turite nesvylančią keptuvę, tai riebalų nereikės. Blynelius kepkite įkaitintoje keptuvėje ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių iki kol sutvirtės, apskrus.
- Jeigu keptuvė „traukia“, patepkite ją riebalais - aliejumi ar sviestu, tačiau ypač skanu blynų kepimui naudoti kokosų aliejų.