Sveikuoliški avižų ir bananų blyneliai (receptas)

Bananų ir avižų blyneliai be miltų ir cukraus Ustynchenko Iryna | Shutterstock.com

Šiems puikiems blyneliams reikės tik bananų, avižinių dribsnių ir kiaušinio. Sveikuoliški blyneliai tikrai skanūs, sotūs ir lengvai salstelėję, tačiau juose nėra nei baltų miltų, nei pridėtinio cukraus. Šie blyneliai yra puikus būdas sunaudoti pernokusius, ruduoti pradėjusius bananus.

2 porcijoms blynelių Jums reikės:

  • 2 sunokusių bananų;
  • 100 g avižinių dribsnių;
  • 1 kiaušinio.

Blynelių tešlą labai tinka pagardinti žiupsneliu cinamono ar šaukštu riešutų kremo.

Gaminimas:

  1. Į maisto smulkintuvą dėkite avižinius dribsnius, sutrinkite iki miltų konsistencijos.
  2. Į maisto smulkintuvą su sutrintais avižiniais dribsniais įdėkite sulaužytą bananą, įmuškite kiaušinį ir viską gerai sutrinkite iki vientisos masės.
  3. Jeigu norite, tešlą galite paskaninti žiupsneliu cinamono ar šaukštu riešutų kremo ir vėl pertrinti iki vientisos masės.
  4. Jeigu tešla labai tiršta, galite įpilti šlakelį pieno ar vandens. Tešla turi būti grietinės tirštumo.
  5. Jeigu turite nesvylančią keptuvę, tai riebalų nereikės. Blynelius kepkite įkaitintoje keptuvėje ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių iki kol sutvirtės, apskrus.
  6. Jeigu keptuvė „traukia“, patepkite ją riebalais - aliejumi ar sviestu, tačiau ypač skanu blynų kepimui naudoti kokosų aliejų.

Susiję straipsniai

Karališki lietiniai su pienu ir grietinėle

Tikras skanumėlis, kuris net ir kasdienius pusryčius pavers mažyte švente!

Skaniausi ir paprasčiausi čirviniai blynai (receptas)

Blynai asocijuojasi su vaikyste ir jaukiais rytais virtuvėje. Saldus kvapas, šiluma ir vaikų rankelės vis sumažinančios kepamų blynų krūvelę...

Šviežiai rauginti agurkai maišelyje

Ką daryti, jei šviežiai rauginti agurkai reikalingi čia ir dabar? Traškius, lengvai paraugtus agurkus galėsite skanauti jau po 1,5 valandos!