Tradiciniai skaniausi lietiniai
Autorius: tevu-darzelis.lt,
Publikuota: 2025-10-15
sanddebeautheil | Shutterstock.com
Jeigu ieškote visuomet pavykstančių, plonų ir labai skanių lietinių recepto, būtinai siūlome išbandyti šį - jis niekuomet nenuvilia! Lietinius galite patiekti su sviestu, uogiene, grietine ar kitais mėgstamais priedais, o taip pat jie puikiai tiks susukti su kumpiu ir sūriu, varške, bananais ar kitais įdarais.
Skaniausiems lietiniams Jums reikės:
- 400 g miltų;
- 800 ml vandens;
- 100 ml pieno;
- 4 kiaušinių;
- 4 šaukštų aliejaus;
- 2 šaukštų (arba pagal skonį) cukraus;
- žiupsnelio druskos;
- šlakelio aliejaus kepimui.
Patarimas: iš nurodyto ingredientų kiekio gausis 20-30 lietinių. Tikslus kiekis priklausys nuo keptuvės dydžio ir blynų storio.

New Africa | Shutterstock.com
Lietinių gaminimas:
- Kiaušinius išplakite su pienu, aliejumi, cukrumi, druska. Įpilkite šlakelį vandens ir perplakite.
- Įsijokite miltus ir užmaišykite tirštą tešlą. Tirštą tešlą lengviau išmaišyti taip, kad joje neliktų gumuliukų, todėl geriau iš pradžių užmaišyti tirštą tešlą, ją gerai permaišyti ir tuomet paskystinti likusiu vandeniu.
- Į tešlą palaipsniui, permaišydami supilkite likusį vandenį ir išmaišykite skystą lietinių tešlą.
-
Įkaitintą keptuvę patepkite aliejumi ar kitais riebalais ir pildami po samtelį tešlos iš abiejų pusių iškepkite plonus, auksinės spalvos lietinius.





