Vengriška guliašo sriuba - troškinys
Autorius: tevu-darzelis.lt,
Publikuota: 2025-05-05
Habs Photography | Shutterstock.com
Vengriška guliašo sriuba - yra soti, kvapni, vos vos aštri (žinoma, galite ją nesunkiai „užsiaštrinti“) ir tokia tiršta, kad primena troškinį.
Jums reikės:
- 1 - 1,5 L jautienos sultinio arba vandens;
- 500 g riebesnės jautienos (labiausiai tiktų sprandinė arba mentė);
- 4 - 5 bulvių;
- 2 morkų;
- 2 didesnių pomidorų;
- 2 didelių paprikos;
- 2 svogūnų;
- 2 skiltelių česnako;
- 1 šaukšto pomidorų pastos;
- 2 šaukštų saldžiosios paprikos miltelių;
- 1 šaukštelio kmynų;
- pagal skonį druskos, pipirų, aitriosios paprikos miltelių ar dribsnių (jei norite aštriau. Taip pat galite įdėkite 1 - 2 smulkintus aitriuosius pipirus);
- šlakelio aliejaus ar taukų kepimui.
Gaminimas:
- Puode įkaitinkite aliejų. Jame apkepinkite pusžiedžiais ar kubeliais supjaustytus svogūnus iki kol bus auksinės spalvos.
- Įdėkite smulkintą česnaką, maltą papriką ir kmynus. Maišydami trumpai pakaitinkite.
- Įdėkite kubeliais pjaustytą jautieną ir apkepkite iki kol mėsa šiek tiek apskrus.
- Sudėkite nedideliais kubeliais pjaustytus pomidorus, pomidorų pastą.
- Užpilkite sultiniu arba vandeniu, kad viskas būtų apsemta ir ant nedidelės ugnies troškinkite apie 1 val.
- Pridėkite stambiais kubeliais pjaustytas morkas ir paprikas, troškinkite dar apie 1 val.
- Galiausiai įdėkite pjaustytas, stambiais kubeliais pjaustytas bulves ir troškinkite dar apie 30 min. iki kol bulvės suminkštės.
- Pagal skonį pagardinkite druska, pipirais, čili pipirais (jei norite aštriau).
- Patiekite su šviežiomis petražolėmis, duona ar batonu.





