Vyšnių užkepėlė

Ingredientai: Kiaušiniai - 2 vienetai, Kiaušinio trynys - 1 vienetas, Miltai - 50 gramai, Riebi grietinėlė - 180 gramai, Pienas - 180 gramai, Cukrus - 100 gramai, Vyšnios be kauliukų - 400 gramai, Druska - 0.25 arbatinio šaukštelio.

Kepimo formeles patepkite sviestu ir pabarstykite nedaug cukraus. Miltus, kiaušinius ir trynį sumaišykite nedideliame dubenėlyje, tuomet pripilkite cukraus, druskos, grietinėlės ir pieno. Viską gerai išmaišykite. Į kepimo formeles sudėkite vyšnias (maždaug pusę kepimo formelės), o ant viršaus užpilkite paruošta grietinėlės, pieno ir kiaušinių mase. Formeles dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių ir kepkite maždaug 30-35 minutes, kol tešla gražiai paruduos. Pagamintus kepinėlius šiek tiek atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.