Aguročių ir obuolių pudingas

Ingredientai: Aguročiai - 150 gramai, Obuoliai - 75 gramai, Pienas - 25 mililitrai, Sviestas - 15 gramai, Kiaušinis - 1 vienetas, Cukrus - 10 gramai, Manų kruopos - 15 gramai, Grietinė - 30 gramai.

Aguročius nuplaukite ir nulupkite, supjaustykite gabaliukais ir troškinkite piene su 10 g sviesto, kol pusiau išsitroškins. Įdėkite supjaustytų obuolių, cukraus, patroškinkite dar 5 minutes. Suberkite manus ir 5–10 minučių palaikykite puodą ant labai silpnos ugnies. Masę šiek tiek atvėsinkite, įdėkite trynį, išplaktus baltymus ir sumaišykite. Ištepkite formą sviestu ir suverskite į ją masę. Apkepkite orkaitėje ir valgykite su grietine.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.