Apelsininis-šokoladinis keksas

Ingredientai: Apelsinas - 1 vienetas, Tirpintas sviestas - 0.5 stiklinės, Kiaušiniai - 3 vienetai, Cukrus - 1 stiklinė, Miltai - 1.5 stiklinės, Kepimo milteliai - 10 gramai, Kakava - 1 valgomasis šaukštas, Apelsinų sultys - 0.5 stiklinės, Cukraus pudra - 2.

Išplakite kiaušinius su cukrumi, supilkite sviestą, suberkite miltus ir kepimo miltelius. Tešlą padalinkie į dvi dalis. Į vieną dalį įmaišykite kakavos. Apelsiną įdėkite į šaltą vandenį ir užvirinkite, nupilkite ir pakartokite. Atvėsinkite, kartu su žievele supjaustykite skiltelėmis. Pertrinkite smulkintuvu, sumaišykite su kita tešlos dalimi. Sluoksniuokite formoje ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 20 minučių. Kai atvės, apipilkite sirupu: sultis sumaišykite su cukraus pudra ir užvirinkite.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.

Skelbimai

10,00 €
34 | 6 | XS
9,90 €
34 | 6 | XS
25,00 €
38 | 10 | S
4,50 €
86 | 15-24 mėn.