Apelsininis-šokoladinis keksas
Ingredientai: Apelsinas - 1 vienetas, Tirpintas sviestas - 0.5 stiklinės, Kiaušiniai - 3 vienetai, Cukrus - 1 stiklinė, Miltai - 1.5 stiklinės, Kepimo milteliai - 10 gramai, Kakava - 1 valgomasis šaukštas, Apelsinų sultys - 0.5 stiklinės, Cukraus pudra - 2.
Išplakite kiaušinius su cukrumi, supilkite sviestą, suberkite miltus ir kepimo miltelius. Tešlą padalinkie į dvi dalis. Į vieną dalį įmaišykite kakavos. Apelsiną įdėkite į šaltą vandenį ir užvirinkite, nupilkite ir pakartokite. Atvėsinkite, kartu su žievele supjaustykite skiltelėmis. Pertrinkite smulkintuvu, sumaišykite su kita tešlos dalimi. Sluoksniuokite formoje ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 20 minučių. Kai atvės, apipilkite sirupu: sultis sumaišykite su cukraus pudra ir užvirinkite.