Bandelės su saulėgrąžomis
Ingredientai: Ruginiai miltai - 2 stiklinės, Vanduo - 0.5 stiklinės, Mielės - 1 valgomasis šaukštas, Druska - 1 žiupsnelis, Cukrus - 1 žiupsnelis, Svogūnas - 1 vienetas, Aliejus - 1 valgomasis šaukštas, Saulėgrąžos - 100 gramai.
Padarykite miltuose duobutę, supilkite į ją vandenį, sudėkite mieles, druską, cukrų ir užmaišykite tirštą tešlą. Uždenkite ir palaikykite šiltije vietoje apie 1 valandą. Svogūną sutarkuokite ir sumaišykite su aliejumi, sudėkite šį mišinį į tešlą, pridėkite miltų (tiek, kad tešla neliptų prie rankų). Formuokite bandeles, sudėkite į skardą, įspauskite į bandelių vidurį saulėgrąžų ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie pusvalandį.