Barščiai su mėsos kukuliukais
Ingredientai: Mėsos sultinys - 1.5 litro, Kopūstas - 250 gramai, Bulvės - 3 vienetai, Burokas - 1 vienetas, Morka - 1 vienetas, Svogūnas - 1 vienetas, Pomidorų pasta - 1 valgomasis šaukštas, Faršas - 150 gramai, Česnako - 1 skiltelė, Kiaušinis - 1 vienetas.
Sultinį užvirti. Užvirus sudėkite juostelėmis pjaustytą buroką, kuomet burokai truputį paskaidrės, pakeis spalvą, dėkite skustas ir nedideliais gabaliukais supjaustytas bulves. Faršą permaišykite su kiaušiniu, druska, pipirais. Arbatinio šaukštuko pagalba formuokite kukuliukus ir juos verskite į sultinį su burokais ir bulvėmis, vos sultinys vėl užvirs. Maždaug tuo pat metu suverskite ir susmulkintus kopūstus. Tuo tarpu (arba iš anksto) smulkintą svogūną apkepinkite aliejuje iki auksinės spalvos, dėkite tarkuotą morką, šiek tiek pakepinkite, dėkite miltų ir pomidorų pastos, įspauskite česnako. Ir viską suverskite į barščius, kai bulvės jau bus išvirusios. Pagal skonį berkite druskos, pipirų, meskite kelis lauro lapelius ir dar permaišę truputį pavirkite. Patiekite su grietine, žalumynais.