Soti ir šildanti lęšių sriuba
Autorius: tevu-darzelis.lt,
Publikuota: 2025-09-19
etorres | Shutterstock.com
Labai skani ir paprastai paruošiama sriuba, kuri sušildys, bet neapsunkins skrandžio.
Lęšių sriubai jums reikės:
- 1,5 daržovių sultinio ar vandens;
- 200 g raudonųjų arba geltonųjų lęšių;
- 2 bulvių;
- 2 morkų;
- 2 pomidorų;
- 1 saliero stiebo (nebūtina);
- 1 svogūno;
- 2 skiltelių česnako;
- 1 šaukštelio malto kumino arba kario prieskonių;
- 1 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos;
- pagal skonį druskos, pipirų;
- šlakelio aliejaus kepimui.
- patiekimui šviežių petražolių ar kalendros.
Gaminimas:
- Lęšius perplaukite šaltu vandeniu.
- Smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką, salierą, morką smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite, pomidorą ir bulvę supjaustykite nedideliais kubeliais.
- Puode įkaitinkite aliejų, apkepinkite svogūną ir česnaką, kol suminkštės.
- Sudėkite morkas, salierą, maišykite kelias minutes.
- Sudėkite pomidorą ir bulves, suberkite lęšius, supilkite sultinį, berkite prieskonius.
- Virkite ant silpnos ugnies apie 25–30 min., kol lęšiai ir daržovės suminkštės.
- Pagardinkite druska, pipirais. Jei norite kreminės konsistencijos - dalį sriubos sutrinkite blenderiu arba galite pertrinti visą sriubą.
- Patiekite su šviežiomis žolelėmis ir šlakeliu alyvuogių aliejaus.





