Burokėlių sriuba su mėsos kukuliukais
Autorius: tevu-darzelis.lt,
Publikuota: 2025-09-05
Poigina Elena | Shutterstock.com
Burokėlių sriuba su kukuliukais - tikras skanumėlis! Ji tikrai patiks tiek mažiems, tiek dideliems.
Burokėlių sriubai jums reikės:
- 2 l sultinio arba vandens;
- 2 vidutinių burokėlių,
- 2 bulvių;
- 1 morkos;
- 1 paprikos;
- 1 svogūno;
- 2 skiltelių česnako;
- 1–2 šaukštų pomidorų pastos;
- 2 lauro lapų;
- pagal skonį druskos, pipirų;
- šlakelio aliejaus daržovių apkepimui;
- patiekimui svogūnų laiškų ar kitų žalumynų.
Kukuliams jums reikės:
- 300 g maltos mėsos;
- 1 mažo svogūno;
- 1 kiaušinio;
- 2 šaukštų džiūvėsėlių arba manų kruopų;
- pagal skonį druskos, pipirų.
Gaminimas:
- Paruoškite kukulius. Sumaišykite faršą su smulkiai supjaustytu svogūnu (jį prieš tai galite apkepinti), kiaušiniu, džiūvėsėliais ar manais, pagardinkite druska ir pipirais. Suformuokite nedidelius kukulius.
- Paruoškite daržoves. Burokėlius sutarkuokite stambia tarka arba supjaustykite kubeliais, pakepinkite keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol šiek tiek suminkštės. Pridėkite pomidorų pastos ir dar porą minučių pakaitinkite - tuomet sriuba bus ryškesnio skonio ir gražesnės spalvos.
- Morką sutarkuokite, svogūną smulkiai supjaustykite, pakepinkite atskirai.
- Bulves supjaustykite kubeliais, papriką - nedideliais gabalėliais ar šiaudeliais.
- Virkite sriubą. Užvirinkite puodą su sultiniu ar vandeniu, sudėkite bulves ir lauro lapus.
- Sultiniui vėl užvirus įdėkite kukulius ir virkite apie 10 min., kol iškils į paviršių.
- Tuomet sudėkite pakepintus svogūnus su morkomis ir burokėlius.
- Pasūdykite, pagardinkite pipirais. Virkite dar apie 10 min., kol visos daržovės suminkštės.
- Virimo pabaigoje į sriubą įdėkite smulkinto česnako, patiekite su smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais ar kitais žalumynais.





