Bulvių apkepas su grietinėle

Ingredientai: Bulvės - 1 kilogramas, Grietinėlė - 1.5 stiklinės, Sūris - 150 gramai, Sviestas - 1 valgomasis šaukštas, Česnakas - 2 skiltelės, Kiaušinis - 1 vienetas, Druska, pipirai, maltas muskato riešutas - 1 žiupsnelis, Svogūnų laiškai, smulkinti - 1 s.

Česnaką sutrinkite arba labai smulkiai supjaustykite, jį sumaišykite su sviestu ir šia mase ištepkite molinį arba stiklinį kepimo indą. Bulves nuskuskite ir supjaustykite maždaug 2 mm storio riekelėmis. Jas sudėliokite į formą. Išplakite kiaušinį su grietinėle, į plakinį suberkite pusę tarkuoto sūrio, berkite druskos, pipirų, muskato riešuto. Plakinį supilkite ant bulvių. Užberkite likusį sūrį. Kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 min. Jeigu labai svyla sūris, tai pridenkite folijos lakštu. Iškeptą apkepą apiberkite smulkintais svogūnų laiškais.

Susiję straipsniai

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!