Bulvių, morkų ir cukinijų plokštainis
SMarina | Shutterstock.com
Įprastą bulvių plokštainį galite paįvairinti ir paskaninti cukinijomis bei morkomis. Šis daržovių plokštainis pavyksta labai spalvingas, kvapnus ir gardus.
Jums reikės:
- 0,5 kg bulvių;
- 2-3 morkų;
- 1-2 cukinijų;
- 1 svogūno;
- 1-2 skiltelių česnako;
- 1 raudonojo čili pipiro (nebūtina);
- 2 kiaušinių;
- 100 g sūrio;
- 3-4 šaukštų miltų;
- pagal skonį druskos, pipirų, muskato, čiobrelių (galima naudoti ir kitokius, mėgstamus prieskonius);
- šlakelio aliejaus ar kitų riebalų formai patepti.
Patarimas: plokštainis bus sotesnis ir sodresnio skonio, jeigu į daržovių masę pridėsite 100-150 g spirgučių arba pakepintos rūkytos šoninės.
Gaminimas:
- Bulves, cukinijas ir morkas nuskuskite ir stambiai sutarkuokite.
- Svogūną smulkiai supjaustykite, česnako skilteles perspauskite spaustuku arba sutarkuokite.
- Čili pipirą pjaukite pusiau, pašalinkite sėklas ir smulkiai supjaustykite.
- Daržoves sumaišykite su kiaušiniais, įmaišykite miltų, tarkuoto sūrio, pagardinkite druska ir kitais prieskoniais.
- Jeigu naudojate, įmaišykite spirgučius arba pakepintą rūkytą šoninę.
- Daržovių masę sudėkite į riebalais pateptą skardą ir kepkite iki 180°C įkaintintoje orkaitėje 1-1,5 val. iki kol apkepas bus auksinės spalvos ir sutvirtės.
- Kepimo pabaigoje galite 5-10 min. padidinti orkaitės temperatūrą arba įjungti grilio funkciją, kad apkepas apskrustų.