Bulvių, morkų ir cukinijų plokštainis

Bulvių, morkų ir cukinijų plokštainis SMarina | Shutterstock.com

Įprastą bulvių plokštainį galite paįvairinti ir paskaninti cukinijomis bei morkomis. Šis daržovių plokštainis pavyksta labai spalvingas, kvapnus ir gardus. 

Jums reikės:

  • 0,5 kg bulvių; 
  • 2-3 morkų;
  • 1-2 cukinijų;
  • 1 svogūno;
  • 1-2 skiltelių česnako;
  • 1 raudonojo čili pipiro (nebūtina);
  • 2 kiaušinių;
  • 100 g sūrio;
  • 3-4 šaukštų miltų;
  • pagal skonį druskos, pipirų, muskato, čiobrelių (galima naudoti ir kitokius, mėgstamus prieskonius);
  • šlakelio aliejaus ar kitų riebalų formai patepti.

Patarimas: plokštainis bus sotesnis ir sodresnio skonio, jeigu į daržovių masę pridėsite 100-150 g spirgučių arba pakepintos rūkytos šoninės. 

Gaminimas:

  1. Bulves, cukinijas ir morkas nuskuskite ir stambiai sutarkuokite.
  2. Svogūną smulkiai supjaustykite, česnako skilteles perspauskite spaustuku arba sutarkuokite. 
  3. Čili pipirą pjaukite pusiau, pašalinkite sėklas ir smulkiai supjaustykite.
  4. Daržoves sumaišykite su kiaušiniais, įmaišykite miltų, tarkuoto sūrio, pagardinkite druska ir kitais prieskoniais. 
  5. Jeigu naudojate, įmaišykite spirgučius arba pakepintą rūkytą šoninę. 
  6. Daržovių masę sudėkite į riebalais pateptą skardą ir kepkite iki 180°C įkaintintoje orkaitėje 1-1,5 val. iki kol apkepas bus auksinės spalvos ir sutvirtės. 
  7. Kepimo pabaigoje galite 5-10 min. padidinti orkaitės temperatūrą arba įjungti grilio funkciją, kad apkepas apskrustų. 

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.