Daržovių apkepas su jautiena
Ingredientai: Jautiena - 1 kilogramas, Paprika - 3 vienetai, Pomidorai - 3 vienetai, Morkos - 2 vienetai, Svogūnai - 2 vienetai, Fermentinis sūris - 300 gramai, Majonezas - 250 gramai, Druska - 1 žiupsnelis, Kmynai - 1 žiupsnelis, Petražolės - 1 žiupsnelis.
Supjaustykite mėsą vidutinio dydžio gabaliukais, pamuškite, pabarstykite druska ir mėgstamais prieskoniais, apkepkite aliejuje. Sudėkite į troškintuvą. Ant viršaus dėkite stambiai tarkuotas morkas, užberkite kmynų ir petražolių. Aptapkite majonezu, išdėliokite žiedais supjaustytą papriką, plonais griežinėliais supjaustytą svogūnų sluoksnį, ant viršaus - griežinėliais supjaustytų pomidorų sluoksnį, vėl svogūnus, papriką ir vėl svogūnus. Kiekvieną sluoksnį, išskyrus svogūnų, pabarstykite tarkuotu sūriu. Svogūnų sluoksnius ištepkite majonezu. Sūdykite kiekvieną sluoksnį, bet po truputį. Alyvuoges perpjauite pusiau ir sudėkite ant apkepo viršaus. Kepkite 190 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20-25 min.