Desertinis varškės sūris su želė gabalėliais
Autorius: tevu-darzelis.lt,
Publikuota: 2025-05-06
vsl | Shutterstock.com
Saldus varškės sūris su želė gabaliukais - skanėstas, kuris sužavės mažylius ir primins vaikystę jų tėvams.
Jums reikės:
- 500 g varškės (itin tinka kreminė arba paprasta, bet pertrinta);
- 200 ml riebios grietinėlės;
- 100 g (arba pagal skonį) cukraus;
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus;
- 20 g želatinos;
- 100 ml vandens (želatinai ištirpinti);
- kelių spalvų želė ir vandens jai paruošti pagal instrukciją ant pakelio.
Gaminimas:
- Želė paruošimas. Atskiruose induose paruoškite želė pagal instrukcijas ant pakelio ir palikite sustingti šaldytuve.
- Sustingusią želę supjaustykite mažais kubeliais.
- Varškės masės paruošimas. Želatiną užpilkite 100 ml vandens, leiskite išbrinkti apie 10 min., tuomet ištirpinkite ant silpnos ugnies arba garų vonelėje (neužvirinkite!).
- Varškę, cukrų, vanilinį cukrų ir grietinėlę suplakite iki vientisos, purios masės.
- Supilkite atvėsintą (bet dar skystą) želatiną į varškės masę ir gerai išmaišykite.
- Desertinio varškės sūrio paruošimas ir stingdymas. Atsargiai įmaišykite želė gabalėlius į varškės masę.
- Supilkite viską į tortinę su nusiimančiais kraštais (ją prieš tai vertėtų iškloti maistine plėvele) arba į silikoninę formą.
- Dėkite į šaldytuvą bent 4 valandoms (geriausia palaikyti pernakt), kol visiškai sustings.





