Naujokė1 parašė:
O kaip su epidiuru ? Duoda paparašius ar kokia politika?
Manęs buvo paklausta atėjus į gimdyklą
Antakalnio g. 57, VilniusNaujokė1 parašė:
Manęs buvo paklausta atėjus į gimdyklą
Rooza parašė:
Gal kas gimdėte nesenai idomu kaip ten viskas
Manau visada bus skirtingų patirčių, visos mes su skirtingais lūkesčiais, faktas, kad ir jautri čia patirtis, skirtingai hormonai veikia. Aš prieš važiuojant irgi baisokų istorijų čia pasiskaičiau, kaip tyčia vienos paskutinių tokios buvo, net pradėjau galvot o gaaal vis gi į gimdymo namus vykt, bet nuvykau ten kur planavau. Kai čia paskaitau, tai tikriausiai aš labai daug ko stipriai nesureikšminu, pavyzdžiui, to pačio tualetinio popieriaus nebuvimo, buvom savo pasiėmę, nesukom galvos dėl to, tik čia perskaičius prisiminiau, kad nebuvo jo, panaudojom savo.
Taip aš jau gimdžiau pirma antakalni, tualetini vežemės irgi to nesureikšminau nu jei nebučiau pasiemus tai būčiau aišku sureikšminus nes jo prireikė 😄. Aš klausiu kaip dabar ten viskas nes tema apmirusi mažai informacijos palyginus su prieš tuos 4/5 metus vyko daug daugiau čia diskusijų
Naujokė1 parašė:
Mano atveju reikėjo "issiverkti" - nebuvo taip, kad gavau paprašius. Nebuvo duotos priežastys kodėl atsakoma, tiesiog ne ir pirma kitokius nuskausminimo būdus taikė, bet jiems neveikiant galų gale pavyko išsiprašyti
Bet mieliau būčiau tiesiog gavusi, o ne maldavusi kelias valandas 🫣😀
Akvil parašė:
Mano atveju reikėjo "issiverkti" - nebuvo taip, kad gavau paprašius. Nebuvo duotos priežastys kodėl atsakoma, tiesiog ne ir pirma kitokius nuskausminimo būdus taikė…
Kaip supratau "tarp eilučių" pamokėlėse nėščiosioms, ten ribotas skaičius, kitaip tariant, per mažai anesteziologų. Ir jei didesnė apkrova, daugiau gimdyvių jie tiesiog nepaveža srauto ir visoms tiesiog negali padaryti epidūro, nes tas anesteziologas papraščiausiai nesuspėja. Užtai ir siūlo kitokį nuskausminimą, kad gal jūs "atsikabinsite" ir jums to užteks.
Mano gimdymo patirtis buvo nekokia. Iš karto noriu pasakyti - slaugytojoms, valytojoms neturiu jokių pretenzijų, vaikų gydytojoms irgi. Maistas irgi buvo normalus, visada atnešamas laiku, šiltas. Aptarnaujantis personalas nuostabus tikrai.
BET. Kas liečia mano gimdymą - tragedija. Atvykau sekmadienį, apie 11 val. ryto, 40+1 sav., turėjau oligohidramnioną, 2 cm. atsiverimas, ultragarsas rodė vaisių 3,5kg, turėjau irgi simfizitą (labai skaudėjo kaulą, vos galėjau vaikščioti, per didelius skausmus tai dariau paskutinį trimestrą). Nusprendė skatinti. Skatinti pradėjo apie 16-17 val., gavau tik dvi dozes, paskutinė apie 19 val. turbūt, blogai prisimenu. Sakė, pratęs skatinimą ryte, pamiegok. Sąremius pradėjau jausti jau apie 22 val., apie 1.30-2 val., prašiau jau nuskausminimo, atėjo nepatenkinta, pavargusi gydytoja apžiūrai, sako "tai čia tiek pat su kiek atvykai!" su tokiu pykčiu, slaugytoja įleido nuskausminamuosius (padėjo tik 30 min.), visą naktį kankinausi, nes sąrėmiai vis augo. Jau apie 5 val. nebegalejau kentėt, paprašiau nuskausminamųjų, sako man "nepalauksi iki 8 val., kol ateis nauja pamaina?", sakau, pabandysiu palaukt, bet jei ne, prašysiu vėl. Apie 6 val. jau man tikrai labai skaudėjo, net dejavau, prašiau nuskausminimo vėl, slaugytoja pasakė pakvies gydytoją. Gydytoja taip ir neatėjo, apie 8 val. slaugytoja klausė, tai ką, gydytojos nebuvo? Sakau, nebuvo. 8.30 val., atėjo kita pamaina, pakvietė apžiūrai. Vyras gydytojas pradėjo mane tikrinti, taip skaudžiai, kad net pradėjau verkt iš skausmo. Jau tada buvau visiškai išsekus ir nemiegojau jau apie 28val. Gydytojas pasakė, kad kaklelis 7 ar 8 cm., tiksliai nepamenu ir kad epidūro nerekomenduoja. Pasitikėjau, nes jau buvau nekokia, sakau - gerai, bet man reikia nuskausminimo, aš jau negaliu. Sako - ruoškis į gimdymo palatą, ten suleis. Toj pačioj apžiūros palatoj stovėjo ir ta gydytoja kur neatėjo pas mane, nors prašiau, ir žiūrėjo su tokiu nepatenkintu veidu, kad negaliu nupasakoti. Atšliaužiau į tą gimdymo palatą, jau aš iš skausmo variau iš proto. Verkiau labai, niekaip negalėjau nusiraminti. Nei vienos kvėpavimo praktikos kur prieš gimdymą mokiausi negalėjau taikyti, nes tiesiog jau nepavyko nusiraminti tikrai. Jaučiausi ir daktarės nuskriausta, ir tas skausmas nenormalus ir nieks net nesiruošia jį malšint, nors prašiau. Gavau pusė dozės morfino ar ko (akušere sakė, kad įleis morfino, bet ką būtent leido nežinau) jau apie 9.30 gal. Padėjo keliom minutėm, protas aptemo, vėliau viskas vėl taip pat. Vėl kažkiek vartausi, nors dėl to simfizito žiauriai prisideda skausmas prie sąrėmių, jau jaučiu, kad reikia stūmt, pasakiau akušerei, atėjo gydytojas. Nežinau timeline'ų, nes jau laiko nemačiau. Sako kvėpuot - aš negaliu, nes žiauriai skauda, pasodino į kažkokią žiauriai skaudžią pozą ant nugaros, sakau negaliu dėl to kaulo taip sėdėt, sako reikia taip. Gydytojas kažką murmėjo apie tai, kad vyrai gimdymo metu nereikalingi yra, jokios naudos neneša. Sakė taip, nes žinojo, kad mano vyras užsienietis ir supranta lietuviškai, bet blogai kalba, tai gal tikėjosi, kad nesuprantam/negirdim. Aš nors ir buvau skausmuose, bet irgi girdėjau. Kai jau pavargau stūmt, tai prakirpo mane nieko nepasakę ir neperspėję, net nepapurškė nuskausminimo. Viską jaučiau, net visa sudrebėjau iš skausmo ir net surikau manau biškį (nebeprisimenu), sako stūmt, išlindo mano mažylis. 11.29 val., 3990g. Vėliau gydytojas mane siūdamas sakė kitai gydytojai ar kam, kaip jam nepatinka "tokias lūpas siūti". Gal galvojo, kad aš apsinešus nuo to vaisto ir negirdžiu, bet viską puikiai girdėjau. Tik norėjau, kad greičiau viskas baigtųsi ir galėčiau čiuožt iš ten. Kas liečia vaiką- viskas super atlikta, kaip reikia. Tik nieks neminėjo, kad gimė su virkštele ant kaklo, tik dokumentuose pamačiau. Kol buvom ligoninėj mažylį tikrino kaip reikia, manęs tik klausė ar reikia žvakučių. Dabar esu 3 mėn. po gimdymo, turėjau endometritą ir heamatomą (10d. po gimdymo), išangės įplėšas, sulužusį ir mobilų uodegikaulį (vis dar gydausi), taip pat visi episiotomijos siūlai atsidarė ir baigė gyti savaime tik prieš kelias dienas. Taip, galbūt čia mano kūnas toks "siplnas", bet manau, kad bent atsidariusių po kelių dienų nuo išvykimo siūlų ir endometrito su heamatoma galima buvo išvengti jei mane bent apžiūrėtų prieš išleidžiant namo. Daugiau vaikų nebeturėsiu, vieno užteko visam gyvenimui. Suprantu, kad patirtys gali būti visokios ir visoms linkiu kuo geresnių, tiesiog pasidalinau savo. Atleiskit už klaidas. Linkiu visoms lengvo gimdymo ir sveikų vaikučių!
sleepyelephant parašė:
Mano gimdymo patirtis buvo nekokia. Iš karto noriu pasakyti - slaugytojoms, valytojoms neturiu jokių pretenzijų, vaikų gydytojoms irgi. Maistas irgi buvo normalus, …
Ačiū, kad taip atvirai pasidalinote tokia nelengva ir tikrai sukrečiančia istorija. Net susigraudinau skaitydama.
Aš esu savo istoriją su AGN aprašiusi anksčiau, o istorija buvo irgi gan žiauri. Gimdžiau prieš pusantrų metų, išdrįsau ir turėjau jėgų parašyti tik maždaug po metų nuo gimdymo. Ir vyliausi, kad gal mano istorija ir kitos blogos patirtys taps "atgyvena", nes ligoninė pradės atsakingiau žiūrėti į moterų likimus, kuriuos keičia negrįžtamai ir, deja, ne į gerą. Bet po jūsų parašymo akivaizdu, kad niekas nesitaiso, nes jūs gimdete turbūt vėliau nei aš. Aš vis dar gyju emociškai po savosios patirties. Ir bent keletu komentarų stengiuosi kalbėti ir prisidėti prie situacijos keitimo, kad kitoms šeimoms netektų patirti tokių trauminių momentų. Noriu garsiai sakyti ir kad kiti žinotų - AGN tikrai ne viskas taip pūkuota, kaip skelbia "fake" komentatoriai. Galbūt pavieniai žmonės pasitaiko ten žmogiški. Bet ligoninė tobulo prestižo tikrai neturės, kol pasigirs tokių šiems laikams protu nesuvokiamų istorijų.
Autorei linkiu stiprybės ir gijimo. Užjaučiu nuoširdžiai dėl to, ką teko patirti. Tai nepasimirš niekada, to begalinio skausmo niekas jau neatitaisys. Belieka džiaugtis sveiku vaikučiu ir nesustoti kalbėti apie tai.
4 testuotojų vertinimai
12 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai