2026.02.04 23:11 (prieš 1 sav.)
Pastojau 41, gimdžiau 42. Prieš tai nėštumas 35 metų (gimdžiau 36) - su progesterono trūkumu ir išsaugotas tik su Dufastonu. Antras - nesivystantis. Ginekologės versija - vėl progesterono stokos. Šis trečiasis nėštumas - labai stiprus. Tvirtas ir abejonių nekeliantis HCG ir progesterono kiekio augimas. Vaikelis augo kaip pagal vadovėlį. Tyrimai geri. Žodžiu - vūdama vyresnė tvirčiau nešiojau. Visi pastojimai savaiminiai (pirmi du iš trečio ciklo, paskutinis iš penkto). Pati nėštumo eiga normali, gal net prie lengvesnių. Nei karto nepykino, strijų neužsidirbau, šlapimo pūslė nepavedė, po gimdymo liko 2 kg ne nėštuminio svorio (lašinių). Vienintelis nesklandumas - LADA. Lėtinis autoimuninis cukrinis diabetas arba vyresnių žmonių 1 tipo cukrinis diabetas. Iš pradžių buvo laikomas gestaciniu diabetu, tik paskui rado antikūnus, žudančius kasą. Todėl visą nėštumą du insulinai ir liga lieka visam gyvenimui po gimdymo. Bet tai ne nėštumo sukelta liga. Amžius irgi įtakos neturėjo. Žvelgdama atgal įtariu, kad aš su tuo LADA treti metai vaikštau, nes tiek laiko kėtai blogėja cukrus. Tiesiog ligos eiga tokia lėta, kad pradžioje buvo laikoma prediabetu, o vėliau turbūt būtų užskaite kaip anteo tipo diabetą. Nėštumo metu didėja insulino poreikis, todėl LADA eiga ryškesnė ir greičiau išsidavė. Gavos, kad neštumas mane net ir išgelbėjo - anksčiau nustatė tikrą ligą, mažiau pakenksiu organizmui
tik tiek, kad LADA įtakojo gimsymo planą. Dar vienas nesklandumas ir ne nuo amžiaus - prieš pat gimdymą pasigavau covid. Tai šitas dar kartą pakoregavo gimdymo planus. Dėl diabeto gimdymas skatintas dviem savaitėm anksčiau, dėl covid - labai mažai trombocitų, todėl negavau epidūro. Atsigavimas po gimdymo - lengvesnis nei būnant 36. Iš dalies dėl to, kad dar ligoninėje gavau geležies lašelinę. Tai grįžus namo visai neblogai jėgų turėjau (palyginu pirmą kartą - vis vežimą pastūmiau, dusino). Ir tokia sutinus nebuvau kaip po pirmo nėštumo. Atroso su amžium turėtų būt sunkiau, o man kaip tik lengviau. Gal kad antras kartas, organizmas kitaip pasiruošęs 🤷🏻♀️ gal ir genetika. Ar mama, ar močiutė, ar aš - visos mes lengvai nešiojom, bet su nuotykiais gimdėm