Braškinis sviestas

Braškinis sviestas, sviestas su braškėmis Arina P Habich | Shutterstock.com

Braškinį sviestą galima patiekti su blynais, bandelėmis, tinka užsitepti ant skrebučių ar įsidėti į pusryčių košę.

Jums reikės:

  • 200 g sviesto;
  • 1 saujos braškių;
  • 2 šaukštų medaus.

Gaminimas:

  1. Kambario temperatūros sviestą išplakite maisto smulkintuvu su braškėmis ir medumi (medų galima pakeisti cukraus pudra, kiekį pareguliuokite pagal save).
  2. Sviesto ir braškių masė turi būti puri.
  3. Sviesto masę sukrėskite į indelius arba ant švarios maistinės plėvelės ar maišelio ir susukite.
  4. Sviestą 10-20 min. palaikykite šaldymo kameroje, perkelkite į šaldytuvą ir prireikus skanaukite.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.