Drėgnas ir purus grietininis keksas

Ingredientai: Sviestas - 450 gramų, Cukrus - 3 stiklinės, Kiaušiniai - 6 vienetai, Vanilės ekstraktas - 1 arbatinis šaukštelis, Miltai - 3 stiklinės, Soda - 0.5 arbatinio šaukštelio, Druska - 1 žiupsnelis, Grietinė - 1 stiklinė, Cukraus pudra - 2 valgomie.

Kambario temperatūros sviestą (truputį pasilikite formai patepti) išplakite su cukrumi iki purumo, baltumo. Kambario temperatūros kiaušinius po vieną, kaskart gerai perplakant įplakite į sviesto masę. Įpilkite vanilės ekstrakto ir perplakite. Miltus sumaišykite su soda, druska. Miltus, pakaitomis su grietine įmaišykite į tešlą. T.y. įsijokite truputį miltų, permaišykite, dėkite šaukštą grietinės, permaišykite. Taip tęskite iki kol sunaudosite visus miltus ir visą grietinę. Gautą tešlą dėkite į sviestu pateptą kepimo formą. Tešlos užteks 20 cm ilgio pailgai formai arba 25 cm skersmens kekso (su skyle) formai. Kepkite iki 175t°C įkaitintoje orkaitėje ~1 val. 20 min. Keksui leiskite 10 min. atvėsti formoje, o tada išimkite ir palaukite, kol visiškai atvės (šiltas keksas ne toks skanus). Atvėsusį galite apibarstyti cukraus pudra. Grietininis keksas sunkus, šlapias, tiesiog tirpstantis burnoje! Keksą labai tinka patiekti su gaiviomis, rūgštesnėmis, šviežiomis uogomis. Į kekso tešlą galima įtarkuoti truputį citrinos ar apelsino žievelės.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.