Dryžuotas pyragas „Zebras“ (receptas)
minadezhda | Shutterstock
Labai paprastas, tačiau smagiai atrodantis dryžuotas pyragas „Zebras“ patiks ir mažiems, ir dideliems!
Šiam pyragui nereikia jokių įmantrių ingredientų, jo tešlą paruošite greičiau nei per pusvalandį, o dvispalvės tešlos pilstymas į kepimo formą yra puiki smulkiosios motorikos lavinimo užduotis vaikams.
~ 24 cm pyrago kepimo formai Jums reikės:
„Pagrindinei“ tešlai:
- 4 kiaušinių;
- 150 - 200 g cukraus;
- 200 g kambario temperatūros sviesto;
- 1 stiklinės (~250 ml) pieno;
- ~ 400 g miltų;
- 1 šaukštelio kepimo miltelių;
- žiupsnelio druskos;
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus (nebūtina).
Kakavinei tešlai papildomai reikės:
- 1 šaukštų karčios, netirpios kakavos;
- šlakelio (~ 50 ml pieno);
- 1 šaukšto cukraus.
Gaminimas:
- Sviestą (truputį pasilikite formai patepti) išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi (jeigu jį naudojate) iki baltumo, purumo.
- Į sviesto masę po vieną, kaskart gerai perplakant įmuškite kiaušinius.
- Po truputį, tebeplakdami supilkite pieną.
- Įsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Išmaišykite iki vientisos masės. Tešla turėtų būti grietinės tirštumo.
- Atidėkite maždaug pusę „pagrindinės“, baltos tešlos.
- Atskirame indelyje gerai išmaišykite kakavinei tešlai reikalingus ingredientus: kakavą, pieną, cukrų. Mišinį įmaišykite į vieną dalį tešlos.
- Kepimo formą aptepkite pasiliktu sviestu ir išklokite kepimo popieriumi.
- Į kepimo formos centrą pilkite 2-3 šaukštus baltos tešlos, tuomet - 2-3 šaukštus kakavinės tešlos. Nepermaišykite.
- Tokiu būdu, nedidelėmis porcijomis, vis taikydami į formos centrą supilstykite abi tešlas.
- Pyragą kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. Patikrinkite dantų krapštuku.
- Jeigu kepimo metu pyrago viršus svyla, kepimo formą pridenkite folija.
- Iškeptą pyragą ištraukite iš orkaitės, palaukite 10-15 min. ir išimkite iš kepimo formos.
- Jeigu norite, pyragą galite aplieti tirpintu šokoladu.
Patarimas
Kuo mažesnės tešlos porcijos, tuo siauresni „Zebro“ dryžiai, tad galite eksperimentuoti ir į formos centrą pilti po 1 šaukštą tešlos. Žinoma, užtruksite ilgiau. Arba atvirkščiai, tešlą pilkite samteliu, kad dryžiai būtų platesni.