Dryžuotas pyragas „Zebras“ (receptas)

Dryžuotas pyragas „Zebras“, „Zebriukas“ minadezhda | Shutterstock

Labai paprastas, tačiau smagiai atrodantis dryžuotas pyragas „Zebras“ patiks ir mažiems, ir dideliems!

Šiam pyragui nereikia jokių įmantrių ingredientų, jo tešlą paruošite greičiau nei per pusvalandį, o dvispalvės tešlos pilstymas į kepimo formą yra puiki smulkiosios motorikos lavinimo užduotis vaikams.

~ 24 cm pyrago kepimo formai Jums reikės:

„Pagrindinei“ tešlai:

  • 4 kiaušinių;
  • 150 - 200 g cukraus;
  • 200 g kambario temperatūros sviesto;
  • 1 stiklinės (~250 ml) pieno;
  • ~ 400 g miltų;
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių;
  • žiupsnelio druskos;
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus (nebūtina).

Kakavinei tešlai papildomai reikės:

  • 1 šaukštų karčios, netirpios kakavos;
  • šlakelio (~ 50 ml pieno);
  • 1 šaukšto cukraus.

Gaminimas:

  1. Sviestą (truputį pasilikite formai patepti) išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi (jeigu jį naudojate) iki baltumo, purumo. 
  2. Į sviesto masę po vieną, kaskart gerai perplakant įmuškite kiaušinius.
  3. Po truputį, tebeplakdami supilkite pieną.
  4. Įsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Išmaišykite iki vientisos masės. Tešla turėtų būti grietinės tirštumo.
  5. Atidėkite maždaug pusę „pagrindinės“, baltos tešlos.
  6. Atskirame indelyje gerai išmaišykite kakavinei tešlai reikalingus ingredientus: kakavą, pieną, cukrų. Mišinį įmaišykite į vieną dalį tešlos.
  7. Kepimo formą aptepkite pasiliktu sviestu ir išklokite kepimo popieriumi.
  8. Į kepimo formos centrą pilkite 2-3 šaukštus baltos tešlos, tuomet - 2-3 šaukštus kakavinės tešlos. Nepermaišykite.
  9. Tokiu būdu, nedidelėmis porcijomis, vis taikydami į formos centrą supilstykite abi tešlas.
  10. Pyragą kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. Patikrinkite dantų krapštuku.
  11. Jeigu kepimo metu pyrago viršus svyla, kepimo formą pridenkite folija.
  12. Iškeptą pyragą ištraukite iš orkaitės, palaukite 10-15 min. ir išimkite iš kepimo formos.
  13. Jeigu norite, pyragą galite aplieti tirpintu šokoladu.

Patarimas

Kuo mažesnės tešlos porcijos, tuo siauresni „Zebro“ dryžiai, tad galite eksperimentuoti ir į formos centrą pilti po 1 šaukštą tešlos. Žinoma, užtruksite ilgiau. Arba atvirkščiai, tešlą pilkite samteliu, kad dryžiai būtų platesni.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.