Gardus bananinis pyragas

Ingredientai: Cukraus pudra - 230 gramai, Sviestas - 125 gramai, Bananai - 5 vienetai, Kiušiniai - 2 vienetai, Riešutai - 65 gramai, Kepimo milteliai - 1 arbatinis šaukštelis, Soda - 3 gramai.

Sviestą gerai išsukite su cukrumi, supilkite išplaktus kiaušinius ir viską gerai sumaišykite. Bananus nulupkite, sugrūskite, sumaišykite su persijotais miltais, kepimo milteliais, soda ir druska. Po to sumaišykite abi tešlas, suberkite kapotus riešutus. Maišykite, kol tešla pasidarys vientisa. Ištepkite sviestu 22 cm ilgio formą keksui, sukrėskite į ją paruoštą masę. Kepkite valandą arba valandą 15 minučių vidutinio karštumo orkaitėje (kol tešla nebelips prie peilio).

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.