Greitas ir pigus tortas

Ingredientai: Kiaušiniai - 4 vienetai, Miltai - 1 stiklinė, Cukrus - 1 stiklinė, Soda - 1 žiupsnelis, Smulkinti riešutai - 1 stiklinė, Tirštintas pienas - 1 skardinė.

Išplakite plaktuvu kiaušinius su cukrumi, suberkite persijotus miltus ir truputį sodos (užtenka ant peilio galiuko). Sudėkite masę į riebalais išteptą formą ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 30 minučių. Nupjaukite pagrindo viršų, išimkite vidų taip, kad liktų 1 cm storio sienelės. Minkštimą supjaustykite ir sumaišykite su tirštintu pienu ir smulkintais riešutais. "Įdarykite" tortą, išlyginkite masę, uždėkite viršų ir apliekite tirpintu šokoladu.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.