Greitas šokoladinis braunis
Autorius: tevu-darzelis.lt,
Publikuota: 2025-11-20
Mostovyi Sergii Igorevich | Shutterstock.com
Atraskite klasikinį braunio receptą - visada pavykstantis drėgnas, sodraus šokolado skonio desertas, kurį labai paprasta pasigaminti namuose. Paruošimas užtrunka vos 30 minučių!
Greitas šokoladinis braunis: ingredientai
- 200 g juodo šokolado;
- 150 g sviesto;
- 150 g cukraus;
- 3 kiaušiniai;
- 100 g miltų;
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus (nebūtina);
- žiupsnelis druskos.
Greitas šokoladinis braunis: receptas
- Sviestą ištirpinkite kartu su gabaliukais sulaužytu šokoladu ant silpnos ugnies (geriausia būtų karštų garų vonelėje, t.y. inde, uždėdame ant puodo su verdančiu vandeniu) arba mikrobangų krosnelėje, vis pamaišydami. Masę nukelkite ir palikite pravėsti.
- Tuo tarpu kitame inde išplakite kiaušinus su cukrumi, vaniliniu cukrumi (jei naudojate) ir druska. Plakite iki kol masė pabals, jos tūris gerokai padidės ir neliks cukraus grūdelių.
- Į kiaušinių plakinį, po truputį, kaskart švelniai perplakant supilkite pravėsusią šokoladinę masę.
- Galiausiai įsijokite miltus ir permaišykite šaukštu ar mentele. Nebeplakite.
- Supilkite tešlą į sviestu pateptą arba kepimo popieriumi išklotą kepimo indą (~20x20 cm).
- Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 20-25 min. Įkištas pagaliukas gali būti šiek tiek apkibęs tešla, nes braunis viduje ir turi likti drėgnas, tačiau pagaliukas neturi būti tešla aplipęs vientisu sluoksniu.
- Braunį 10-15 min. pavėsinkite formoje, tada išimkite ir palikite visiškai atvėsti
- Pjaustykite ir skanaukite visiškai atvėsusį.





