Indiški žagarėliai „Džalebi“
Poojaydv | Shutterstock.com
„Džalebi“ sausainiai savo skoniu primena žagarėlius, tačiau yra traškesni, lipnesni ir saldesni. Tai Indijoje ypatingai populiarus saldumynas.
Jums reikės:
Tešlai:
- 1,5 stiklinės miltų;
- 1,5 stiklinės manų kruopų;
- 1 stiklinės vandens;
- 1 šaukšto jogurto be priedų arba kefyro;
- 0,5 šaukštelio sodos.
Sirupui:
- 1 stiklinės vandens;
- 1,5 stiklinės cukraus (geriau rudojo);
- 1 šaukšto citrinos sulčių.
Virimui:
- aliejaus.
Gaminimas.
- Tešlos paruošimas. Gilesniame inde sumaišykite miltus, manų kruopas, sodą, užpilkite jogurtu arba kefyru, pilkite stiklinę šilto vandens ir gerai permaišykite. Pridenkite švariu rankšluostuku ar servetėle ir palikite šiltoje vietoje 2 valandoms.
- Sirupo virimas. Į puodą ar gilią keptuvę pilkite stiklinę vandens, berkite rudąjį cukrų (galite naudoti ir baltąjį) ir pilkite citrinos sulčių.
- Maišant užvirinkite, virkite dar 5 min., o tuomet palikite vėsti.
- Žagarėlių virimas. Pastovėjusią tešlą supilkite į konditerinį maišelį ar švirkštą (galite sudėti į švarų polietileninį maišelį su nupjautu kraštu).
- Tešlą švirkškite spiralėmis (ar rutuliukais, lazdelėmis, širdelėmis...) į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Sausainiuis virkite aliejuje iki kol dailiai apskrus.
- Išvirusius sudėkite ant popierinių rankšluostelių, kad susigertų riebalų perteklius.
- Galiausiai sausainius minutei pamerkite į šiltą sirupą, išimkite ir dėliokite į lėkštę.