Indiški žagarėliai „Džalebi“

Indiški žagarėliai „Džalebi“ Poojaydv | Shutterstock.com

„Džalebi“ sausainiai savo skoniu primena žagarėlius, tačiau yra traškesni, lipnesni ir saldesni. Tai Indijoje ypatingai populiarus saldumynas.

Jums reikės:

Tešlai:

  • 1,5 stiklinės miltų;
  • 1,5 stiklinės manų kruopų;
  • 1 stiklinės vandens;
  • 1 šaukšto jogurto be priedų arba kefyro;
  • 0,5 šaukštelio sodos.

Sirupui:

  • 1 stiklinės vandens;
  • 1,5 stiklinės cukraus (geriau rudojo);
  • 1 šaukšto citrinos sulčių.

Virimui:

  • aliejaus.

Gaminimas.

  1. Tešlos paruošimas. Gilesniame inde sumaišykite miltus, manų kruopas, sodą, užpilkite jogurtu arba kefyru, pilkite stiklinę šilto vandens ir gerai permaišykite. Pridenkite švariu rankšluostuku ar servetėle ir palikite šiltoje vietoje 2 valandoms.
  2. Sirupo virimas. Į puodą ar gilią keptuvę pilkite stiklinę vandens, berkite rudąjį cukrų (galite naudoti ir baltąjį) ir pilkite citrinos sulčių.
  3. Maišant užvirinkite, virkite dar 5 min., o tuomet palikite vėsti.
  4. Žagarėlių virimas. Pastovėjusią tešlą supilkite į konditerinį maišelį ar švirkštą (galite sudėti į švarų polietileninį maišelį su nupjautu kraštu).
  5. Tešlą švirkškite spiralėmis (ar rutuliukais, lazdelėmis, širdelėmis...) į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Sausainiuis virkite aliejuje iki kol dailiai apskrus.
  6. Išvirusius sudėkite ant popierinių rankšluostelių, kad susigertų riebalų perteklius.
  7. Galiausiai sausainius minutei pamerkite į šiltą sirupą, išimkite ir dėliokite į lėkštę.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.