Kalakutienos troškinys

Ingredientai: Kalakutiena - 800 gramai, Pomidorai - 5 vienetai, Svogūnai - 3 vienetai, Paprika - 2 vienetai, Aliejus - 2 valgomieji šaukštai, Česnakas - 3 skiltelės, Mairūnas - 1 arbatinis šaukštelis, Petražolių lapeliai - 1 arbatinis šaukštelis.

Paukštieną nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais. Pomidorus nuplikinkite ir nulupkite, paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas. Ir paprikas, ir pomidorus supjaustykite kubeliais. Česnakus susmulkinkite. Į gilesnę keptuvę įpilkite aliejaus, jį pakaitinkite ir sudėkite kalakutieną. Pakepkite apie 10 minučių. Tada suberkite svogūnus, česnakus, pakepinkite, kol suminkštės, sudėkite pomidorus, prieskonius, troškinkite apie 40 min. Prieš pabaigą sudėkite kubeliais pjaustytą papriką, dar 15 min. patroškinti. Pabarstykite petražolių lapeliais ir patiekite su bulvėmis, ryžiais ar balta duona.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.