Kalakutienos troškinys

Ingredientai: Kalakutiena - 800 gramai, Pomidorai - 5 vienetai, Svogūnai - 3 vienetai, Paprika - 2 vienetai, Aliejus - 2 valgomieji šaukštai, Česnakas - 3 skiltelės, Mairūnas - 1 arbatinis šaukštelis, Petražolių lapeliai - 1 arbatinis šaukštelis.

Paukštieną nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais. Pomidorus nuplikinkite ir nulupkite, paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas. Ir paprikas, ir pomidorus supjaustykite kubeliais. Česnakus susmulkinkite. Į gilesnę keptuvę įpilkite aliejaus, jį pakaitinkite ir sudėkite kalakutieną. Pakepkite apie 10 minučių. Tada suberkite svogūnus, česnakus, pakepinkite, kol suminkštės, sudėkite pomidorus, prieskonius, troškinkite apie 40 min. Prieš pabaigą sudėkite kubeliais pjaustytą papriką, dar 15 min. patroškinti. Pabarstykite petražolių lapeliais ir patiekite su bulvėmis, ryžiais ar balta duona.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.