Kalakutienos troškinys
Ingredientai: Kalakutiena - 800 gramai, Pomidorai - 5 vienetai, Svogūnai - 3 vienetai, Paprika - 2 vienetai, Aliejus - 2 valgomieji šaukštai, Česnakas - 3 skiltelės, Mairūnas - 1 arbatinis šaukštelis, Petražolių lapeliai - 1 arbatinis šaukštelis.
Paukštieną nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais. Pomidorus nuplikinkite ir nulupkite, paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas. Ir paprikas, ir pomidorus supjaustykite kubeliais. Česnakus susmulkinkite. Į gilesnę keptuvę įpilkite aliejaus, jį pakaitinkite ir sudėkite kalakutieną. Pakepkite apie 10 minučių. Tada suberkite svogūnus, česnakus, pakepinkite, kol suminkštės, sudėkite pomidorus, prieskonius, troškinkite apie 40 min. Prieš pabaigą sudėkite kubeliais pjaustytą papriką, dar 15 min. patroškinti. Pabarstykite petražolių lapeliais ir patiekite su bulvėmis, ryžiais ar balta duona.