Keksas su kriaušėmis ir riešutais
Ingredientai: Cukrus - 0.66 stiklinės, Kiaušiniai - 2 vienetai, Kefyras - 0.5 stiklinės, Krakmolas - 1 valgomasis šaukštas, Sviestas arba margarinas - 115 gramai, Miltai - 1.5 stiklinės, Kepimo milteliai - 1.5 arbatinio šaukštelio, Kriaušės - 2 vienetai, K.
Išplakite kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų, sudėkite minkštą sviestą, vėl išplakite. Supilkite kefyrą, išplakite. Sudėkite laužytą (bet ne tarkuotą) šokoladą ir nuluptas kubeliais supjaustytas kriaušes. Paskiausiai įmaišykite miltų, krakmolo ir kepimo miltelių mišinį. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 35 minutes.