Kepti kopūstai su šonine ir sūrio padažu
Ingredientai: Jaunas kopūstas - 1 galva, Šalto rūkymo šoninė - 100 gramų, Aliejus - 2 valgomieji šaukštai, Daržovių prieskoniai - 2 arbatiniai šaukšteliai, Druska, Pipirai - 1 žiupsnelis, Česnakas - 3 skiltelės, Kreminis sūris - 400 gramų, Sviestas - 60 g.
Kopūstą perpjaukite į keturias dalis. Sudėkite į aliejumi vos pateptą kepimo indą, apibarstykite druska, pipirais, apšlakstykite aliejumi. Ant viršaus suberkite kubeliais pjaustytą šoninę. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje 20-30 min. Iškepus apibarstykite daržovių (ar kitais mėgiamais) prieskoniais. Kol kopūstas kepa, pasiruoškite padažą. Į indą sudėkite spaustuku perspaustą ar labai smulkiai sukapotą česnaką, lydyrą sūrį, sviestą, smulkintus žalumynus, berkite saują tarkuoto sūrio, pagal skonį pagardinkite druska, pipirais. Indą statykite ant puodo su verdančiu vandeniu. Maišant pakaitinkite virš vandens garų iki kol viskas susijungs į vienalytę konsistenciją. Keptus kopūstus tiekite dar karštus, aplietus trupučiu sūrio padažo.