Kepti kopūstai su šonine ir sūrio padažu

Ingredientai: Jaunas kopūstas - 1 galva, Šalto rūkymo šoninė - 100 gramų, Aliejus - 2 valgomieji šaukštai, Daržovių prieskoniai - 2 arbatiniai šaukšteliai, Druska, Pipirai - 1 žiupsnelis, Česnakas - 3 skiltelės, Kreminis sūris - 400 gramų, Sviestas - 60 g.

Kopūstą perpjaukite į keturias dalis. Sudėkite į aliejumi vos pateptą kepimo indą, apibarstykite druska, pipirais, apšlakstykite aliejumi. Ant viršaus suberkite kubeliais pjaustytą šoninę. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje 20-30 min. Iškepus apibarstykite daržovių (ar kitais mėgiamais) prieskoniais. Kol kopūstas kepa, pasiruoškite padažą. Į indą sudėkite spaustuku perspaustą ar labai smulkiai sukapotą česnaką, lydyrą sūrį, sviestą, smulkintus žalumynus, berkite saują tarkuoto sūrio, pagal skonį pagardinkite druska, pipirais. Indą statykite ant puodo su verdančiu vandeniu. Maišant pakaitinkite virš vandens garų iki kol viskas susijungs į vienalytę konsistenciją. Keptus kopūstus tiekite dar karštus, aplietus trupučiu sūrio padažo.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.